ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι νέες δραστηριότητες του Ι.Ο.Ν.Ε. επί τάπητος στην πρώτη καλοκαιρινή συνάντηση

0

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ καλοκαιρινή συνάντηση ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν διοργανώνει το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στις 20:00 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του στην Μαρίνα Καλαμάτας.
Στην συνάντηση, που θα περιλαμβάνει και πλούσια εδέσματα, θα συζητηθούν οι επερχόμενες δραστηριότητες του Ομίλου και θα ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου πως θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτές.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και φίλο της ιστιοπλοΐας.

Πρωτιά του σκάφους «Τόλμη» στα Χανιά
Με επιτυχίες στέφθηκε η συμμετοχή του σκάφους «Τόλμη» στους Καλλικράτειους αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη ανοικτής θάλασσας, που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου στα Χανιά το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου. Συνολικά έλαβαν μέρος οκτώ σκάφη από Ν.Ο.Χανίων, Ι.Ο. Χανίων, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας, συμμετοχή η οποία θεωρείται πολύ ικανοποιητική. Το θέμα είχε αναδείξει πρώτη η «Φ» στις 4 Μαΐου στη έντυπη έκδοση και στο foninews.gr (εδώ)
Μετά από ταξίδι 130 ναυτικών μιλίων που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Απριλίου, η ΤΟΛΜΗ συμμετείχε σε 2 ιστιοδρομίες που εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την Περιφέρεια Κρήτης.tolmh-1
Ο πρώτος αγώνας (Κ1) διεξήχθη το Κυριακή 30 Απριλίου με διαδρομή ΝΟΧ – Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 17 ναυτικών μιλίων. Ο άνεμος ήταν βορειοανατολικός, εντάσεως 4-5 μποφόρ και οι εναλλαγές σε ένταση σε συνδυασμό με τις εναλλαγές πορειών στα διάφορα σκέλη προσέδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα, με δοκιμασία κυβερνητών και πληρωμάτων στη ναυτική τέχνη (συχνές εναλλαγές μπαλονιών και λοιπών πανιών) και στην τακτική του αγώνα.
Ο δεύτερος αγώνας (Κ2) έγινε τη Δευτέρα 1 Μαΐου με διαδρομή ΝΟΧ – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων. Χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν οι τοπικές άπνοιες οι οποίες όμως δυσκολεύουν τον αγώνα και δημιουργούν κατά τη διάρκεια του εναλλαγές προ πορείας. Στον αγώνα αυτό, μόνο τρία σκάφη κατόρθωσαν να τερματίσουν εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στην πρώτη ιστιοδρομία (Κ1) την 1η θέση πήρε το σκάφος «ΤΟΛΜΗ» του Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας με κυβερνήτη τον Ιωάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Λημνιό, Μάρθα Σινάπη, Κυριάκο Μπρεγιάννη και Βίκυ Κουφού.
Δεύτερο το σκάφος «Κορμοράνος» (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Πλανάκη, Κωνσταντίνο Λουκάκη, Νίκο Περβανά, Γιώργο Αναστασόπουλο και Αθανάσιο Πελεκάνο.
Τρίτο το σκάφος «Αίθρα» (ΝΟΧ) με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Χατζηαγάπογλου και Κωνσταντίνο Σιγάλα.
Τέταρτο το σκάφος «Πανεφη 2» (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Πάνο Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους Γιώργο Παπαδάκη, Γιώργο Μαρκάκη, Νεκταρία Λαβούτα, Άννα Δρούγκα, Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και Θεόδωρο Γιαννερίδη.
Στην 5η θέση το σκάφος «Μύρια» (ΙΟΧ) με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους Κίμωνα Κενάδα, Σταύρο Λαγκαδινό, Δημήτρη Αυγουστίδη και Ιωάννη Αποστολόπουλο.
Δεν τερμάτισαν εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων τα σκάφη «Νέαρχος» (ΙΟΡ) και κυβερνήτη τον Μιχάλη Βασιλάκη, «Άνεμος» (ΙΟΧ), με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και το «Πανεφη 1» (ΙΟΧ), με κυβερνήτη τον Απόστολο Μπαρμπόπουλο.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα για τον αγώνα Κ2, στην 1η θέση βρέθηκε το «Πανεφη 2» (ΙΟΧ), 2ο το σκάφος «Τόλμη» (ΙΟΝΕ) και 3ο το σκάφος «Κορμοράνος» (ΝΟΧ). Εκτός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων λόγω της άπνοιας τερμάτισαν τα σκάφη «Νέαρχος» (ΙΟΡ) και «ΜΥΡΙΑ» (ΙΟΧ).
Η απονομή επάθλων έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων με αθλοθέτες ΝΟΧ και ΙΟΧ.

Leave a Reply