ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… κάγκελα οι επαγγελματίες της παραλίας ζητούν να εφαρμοστεί από  του χρόνου η απόφαση για τον αιγιαλό!

0

paralia-kalamata

ΣΤΟ ΙΔΙΟ έργο θεατές -με αυτό των αγροτών- και οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στο παρά πέντε και να ζητά, όσα… δε γίνονται! Όπως λοιπόν συνέβη με τους παραγωγούς, που κατά χιλιάδες έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα προκειμένου να τύχουν της επιδότησης και ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, πως αυτό δε θα συμβεί αν υπάρχει εκκρεμότητα με το χαρακτηρισμό αγροτεμαχίων μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, έτσι και με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χρήση του αιγιαλού, οι επαγγελματίες, ενημερώνονται ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σεζόν, για όσα πρέπει να κάνουν –που έχουν ήδη γίνει- και για τα τσουχτερά πρόστιμα που θα κληθούν να καταβάλλουν, σε αντίθετη περίπτωση! Ο προβληματισμός κάτι περισσότερο από έντονος, καθώς οι πιο πολλοί, έχουν προβεί στις απαραίτητες εργασίες και έχουν ολοκληρώσει τις κατασκευές τους στην παραλία, αφού οι πρώτοι επισκέπτες στην Καλαμάτα τουλάχιστον, έχουν φτάσει προ πολλού και έχουν απολαύσει ήδη την παροχή υπηρεσιών.

Έτσι λοιπόν, το προβληματισμό τους αυτό, κατέθεσαν χθες σε πρώτη φάση στους τοπικούς εκπροσώπους φορέων, σε συγκέντρωση στην παραλία, ενώ θα ενημερώσουν άμεσα τους βουλευτές και την κυβέρνηση, διεκδικώντας το αυτονόητο! Τα μέτρα αυτά, αφού πλέον είναι αργά, να ισχύσουν την επόμενη σεζόν, μετά το Μάρτιο, καθώς σε γενικές γραμμές συμφωνούν με την απόφαση!

ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΑ, ΑΛΛΑ… ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!

epaggelmaties

«Πρόκειται για μια καινούρια Κοινή Υπουργική απόφαση, η οποία έρχεται μετά από τρία χρόνια, να καλύψει το κενό που είχε αφήσει η προηγούμενη, που δεν επέτρεπε καν, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή δαπέδου και είχε δημιουργήσει καθεστώς ανομίας, πολλά προβλήματα, επιβολές προστίμων και ομηρία… καταστηματαρχών», ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου, του Επιμελητηρίου, αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ανδρέας Ζαγάκος, ο οποίος επεσήμανε πως η νέα ΚΥΑ είναι στην κατεύθυνση εκείνη που θέλουν οι επαγγελματίες, καθώς μεταξύ άλλων, συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό και την άρση ‘αδικιών’. «Επιτρέπει τοποθέτηση αρθρωτού ξύλινου δαπέδου στο φυσικό περιβάλλον, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σκίαση με ομπρέλες που ανοιγοκλείνουν και φυσικά ξαπλώστρες και ομπρέλες δίπλα τη θάλασσα. Η απόσταση από το κύμα, για την οποία έγινε πολύς λόγος, μειώνεται σε 3 από 7 μέτρα, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας, αφού έτσι κι αλλιώς ο χώρος μπροστά από ένα κατάστημα δεν είναι… ζωτικός για το κοινό και αυτό, πάντα δημιουργούσε προβλήματα», δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο… αλλά, στο πρόβλημα που ανακύπτει με τα πρόστιμα και το περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους οι επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούν πίστωση χρόνου.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ…

zagakos«Η ΚΥΑ αυτή, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 12 Μαΐου, ήρθε στις υπηρεσίες των Δήμων και των κατά τόπους γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας στις 23 του μηνός και εμείς, ενημερωθήκαμε μια ημέρα μετά, στις 24! Αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστούμε μέσα σε ένα μήνα στα νέα δεδομένα, τη στιγμή που η καινούρια σεζόν έχει αρχίσει και κάποιοι συνάδελφοι, αν όχι όλοι έχουν ήδη επενδύσει βάση των δυνατοτήτων τους, ώστε να εξωραΐσουν την κατάσταση που είχε αφήσει ο χειμώνας. Γιατί ουσιαστικά, φέτος η τουριστική σεζόν στην Καλαμάτα, άρχισε πολύ πριν το Πάσχα, όπως δείχνουν οι αφίξεις των αεροσκαφών, αλλά και οι πληρότητες των ξενοδοχείων», ανέφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών εξηγώντας με επιχειρήματα γιατί δεν μπορεί να έχει φέτος ισχύ! «Ενώ είχαμε συνηθίσει σε ένα καθεστώς το όποιο επέφερε πρόστιμα στις παράνομες κατασκευές, αυτά ήταν ίσης αξίας του ενοικίου που δίναμε στο Δήμο κι έτσι ήμασταν εφησυχασμένοι! Θεωρούσαμε ότι αυτό δε θα αλλάξει, αλλά και αν άλλαζε, θα άλλαζε έγκαιρα ώστε να προσαρμοστούμε. Τώρα όμως τα πρόστιμα, έγιναν τριπλάσια! Δηλαδή, μικρά και μεσαία καταστήματα, θα πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για τις όποιες παρανομίες και ούτε σε αυτό έχουμε αντίρρηση! Προφανώς για να υπάρχει ισονομία, πρέπει τα πρόστιμα να είναι μεγάλα, λέμε όμως ότι δεν προλαβαίνουμε σε ένα μήνα αυτό το πράγμα να γίνει νόμιμα, δεν προλαβαίνουμε οικονομικά, χρονικά και αν θέλετε, ούτε καν τεχνικά», δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος και εξήγησε! «Δηλαδή σκεφτείτε οι ιδιοκτήτες 90 περίπου καταστημάτων από τα «Βραχάκια» μέχρι τα σύνορα του Δήμου Καλαμάτας με τη Δυτική Μάνη, να απευθυνθούν στους 4, 5, 6, 10 τεχνίτες της πόλης, να φτιάξουν αυτές τις κατασκευές! Αντικειμενικά δεν προλαβαίνουν»!

ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ…

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού τεκμηρίωσε την άποψή του, κατέθεσε την πρόταση των επαγγελματιών. «Καταλήξαμε λοιπόν, να κάνουμε ένα αίτημα στους βουλευτές του νομού και κυρίαρχα στους κυβερνητικούς, το οποίο θα κοινοποιήσουμε στην Περιφέρεια, το Δήμο Καλαμάτας και στο Επιμελητήριο, όπου θα ζητούμε την εφαρμογή του μέτρου, μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και ενόψει της νέας, χωρίς το Δημόσιο να απεμπολεί τα πρόστιμα αν κάποιος δε συμμορφωθεί, αλλά με βάση το υπάρχον καθεστώς! Αυτό, μπορεί να ισχύσει, από το Μάρτιο, που θα πάμε να καταθέσουμε εκ νέου το ενδιαφέρον μας για τη χρήση του αιγιαλού», δήλωσε ο κ. Ζαγάκος, που όπως όλοι οι επαγγελματίες, είδε θετικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση. «Θα βοηθήσει στην ευταξία στους αιγιαλούς, αλλά και στο να τηρηθούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά, όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό! Όλοι μας, θα έχουμε τραπέζια, καρέκλες και ομπρέλες, σε ένα ωραίο δάπεδο καθαρό και από ‘κει και πέρα, ας έχω εγώ καλό προϊόν, καλό σέρβις, καλές τιμές και έξυπνες προσφορές για να προσελκύσω τον πελάτη! Δεν πρέπει τη… διαφορά, να την κάνουν οι παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό κι έτσι θα σταματήσει και η όποια γκρίνια μεταξύ μας, του τύπου γιατί ο άλλος έβαλε νάιλον, γιατί εγώ έχω μόνο ομπρέλες, γιατί ο γείτονας έριξε μπετό και έχει μεγάλη ομπρέλα κ.λπ.», δήλωσε καταληκτικά ο Ανδρέας Ζαγάκος, που επεσήμανε πως αυτή  η απόφαση, φροντίζει για την τήρηση και αυτού του είδους την ισορροπία, θυμίζοντας πως έτσι, από του χρόνου, θα μπορεί αν χρειαστεί να εφαρμοστεί και το πρωτόκολλο κατεδάφισης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

152 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply