ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Highlight” επιδόσεις, πανελλήνια ρεκόρ και επιτεύξεις ορίων για Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό …με Καλαματιανή «σφραγίδα»!

0

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΑ 37α «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ και επιτυχημένα οργανωτικά και αγωνιστικά τα 37α «Παπαφλέσσεια» που με σύμμαχο τον καιρό και την τεχνογνωσία χρόνων των οργανωτών αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι της πλούσιας ιστορίας του διεθνούς μίτινγκ κλασικού αθλητισμού της πόλης μας.
Στα highlights του φετινού μίτινγκ οι επιδόσεις ορισμένων αθλητών που θεωρούνταν φαβορί, οι επιτεύξεις ορίων με φόντο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες και πανελληνίων ρεκόρ!
Στο μήκος εφήβων το όριο για το Λονδίνο έπιασε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο έφηβος Μίλτος Τεντόγλου με 8.16μ. (1,7), ο οποίος να θυμίσουμε πως στους περσινούς αγώνες είχε “προσγειωθεί” στα 8,19 μ. και είχε πετύχει τότε πανελλήνιο ρεκόρ Κ20!
Στην 4η προσπάθειά του με επίδοση 16.87 (-0,3), ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Ατομικό ρεκόρ πέτυχε με 10.36 (0,9) στα 100μ. ο Πάνος Τριβυζάς. Πρώτη η Βενιέρη στα 100μ γυναικών με επίδοση 12.09 (0,4)
Το όριο για τους Πανευρωπαϊκού Νεανίδων έπιασε η νεαρή Αφροδίτη Μανιού στον ακοντισμό με 52.30μ. (όριο 52.00μ.).
Η Άννα Κιάφα για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεανίδων με 60.33 πέτυχε το όριο (60.45), ενώ στο ίδιο αγώνισμα η επίδοση της Κατερίνας Δαλάκα ήταν 58.98.
Στα 200 μ. ανδρών εξαιρετικά ταχύς ο Πάνος Τριβυζάς που έριξε κάτω από τα 21΄΄ το χρόνο του πετυχαίνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 20.92
Με επίδοση 9:38.42 η Αναστασία Καρακατσάνη αναδείχθηκε νικήτρια στα 3.000μ. Γυναικών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν ο αγώνας των 800 μ. εφήβων όπου μεγάλο φαβορί και εν τέλει νικητής ήταν ο νεαρός Θάνος Καλάκος του ΑΟ Γλυφάδας ο οποίος μετά το 1.49.54 στα «Χανιά 2017» έγινε ο πρώτος 800άρης στην Ελλάδα και ο δεύτερος 800άρης στην Ευρώπη για το 2017! Ο Καλάκος σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με 1:48.70 στα 800μ σπάζοντας όπως είχε “προβλεφθεί” και από τον Διευθυντή Αγώνων Δημήτρη Πουλόπουλο, το ρεκόρ που είχε από το 2001 με 1:49.12 ο αθλητής του Μεσσηνιακού ΓΣ, Σωτήρης Παπαδέας!
Νικήτρια στο Μήκος ήταν η Ανδριάννα Γράβαλου 6.29μ. (1,4) η οποία μάλιστα έκανε ατομικό ρεκόρ.
Η πιο όμορφη και αξιέπαινη προσπάθεια έγινε από τους αθλητές με τυφλότητα του συλλόγου ΑμεΑ «ΔιαφοροΖΩ» οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα και την εκτίμηση των πολλών συμπολιτών που μας που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο για να παρακολουθήσουν τους φετινούς αγώνες. Οι τρεις αθλητές του «ΔιαφοροΖΩ» Γεωργία Παπαδέα, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Αγγελής αγωνίστηκαν στα 100 μέτρα και απέδειξαν με την προσπάθειά τους αυτή πως η τυφλότητα δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά εμπειρία ζωής, ενώ δεν συμβάλει αρνητικά στην ποιότητα ζωής και στην επίτευξη όποιων στόχων βάζουν. Την απονομή των αθλητών έκανε ο συντοπίτης μας, παγκόσμιος πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης ο οποίος είναι και πρόεδρος του πρώτου αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ στο νομό μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μετά το πέρας των αγωνισμάτων των «Παπαφλεσσείων», το δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας γέμισε παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές που πλημμύρισαν το χώρο. Οι διοργανωτές παρουσίασαν το πρόγραμμα Kids Athletics με τη συμμετοχή πολυάριθμων αθλητών και αθλητριών των ακαδημιών του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.
Να σημειωθεί επίσης πως το παρόν στους αγώνες έδωσε αν και όχι αγωνιστικά, ο «δικός» μας Λούης Τσάτουμας. Ο Μεσσήνιος αθλητής του μήκους παρακολούθησε με αγωνία τους αγώνες και ειδικά του αγωνίσματός του, ενώ χαιρέτισε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος ενθαρρύνοντάς τους με την παρουσία του και μόνον. Μάλιστα ο Τσάτουμας ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Μίλτο Τεντόγλου για τη νέα του επιτυχία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Download (XLS, Unknown)

Leave a Reply