ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

…από τα μνημονιακά πακέτα στα τρομοδέματα!!!

0

ΕΙΧΑΜΕ δεν είχαμε το ζήσαμε κι αυτό, στη μνημονιακή Ελλάδα!

ΑΠΟ τα συνεχή μνημονιακά πακέτα και τις «μεταρρυθμίσεις» που εξάντλησαν εντελώς τους Ελλήνες… πήγαμε στα τρομοδέματα, αρχής γενομένης από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο!

Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ καταιγίδα αναμενόμενη, με τάσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης!  Άβυσσος η ψυχή των ελληνικών ΜΜΕ, αφού η σύγκρουση συμφερόντων για τη διαμόρφωση του νέου μιντιακού τοπίου είναι μέχρι… τελικής πτώσεως!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το «παίζει» δυνατά το παιχνίδι με τον Νίκο Παππά να κρατάει και το μαχαίρι και το πεπόνι!  Για να δούμε τι θα δούμε…

ΩΣΤΟΣΟ, πέρα από τα μιντιακά παιχνίδια, με τους «πρόθυμους», τους «εναλλακτικούς» και τους δήθεν «επαναστατημένους» που τρέχουν να «προκάμουν», υπάρχει και η ουσία!

ΑΥΤΟ το… βιολί με την εγχώρια τρομοκρατία «νέας γενιάς», αρχίζει να «παίζει» πάλι σε… αντιμνημονιακούς ρυθμούς, τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του σχεδόν, έχει προχωρήσει στα μνημόνια, πειθόμενο… στις κείνων (δανειστών) ρήμασι!!!

ΟΜΩΣ οι δανειστές είναι τώρα που «αντιστέκονται» και ζητάνε το «πείραμα Ελλάς» να φτάσει μέχρι μυελού οστών!  Οπότε η αποστέωση των Ελλήνων έρχεται!  Τα ελικόπτερα απ’ ότι φαίνεται θα μείνουν καθηλωμένα… Για πόσο;

ΕΤΣΙ μετά το πρώτο «αριστερό τσαμπουκά», ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται και τρέχει πάλι πίσω από τους δανειστές αναζητώντας εναλλακτική λύση για το χρέος και… γραβάτα νέας εποχής!

ΠΟΝΕΜΕΝΗ, πάντως, ιστορία και, δυστυχώς, επαναλαμβανόμενη από της ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους!

ΑΛΛΟΤΕ ως φαρσοκωμωδία και άλλοτε ως τραγωδία, την οποία ελπίζουμε να αποσοβήσει ο από μηχανής Θεός της Ελλάδας!

ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ κανείς στην σύγχρονη ιστορία θα μάθει ότι η σύγχρονη Ελλάδα από της γεννήσεώς της και αφού… απέρριψε το «σύστημα» Καποδίστρια, δεν μπόρεσε ποτέ, παρά τα κάποια φωτεινά διαλλείματα να γίνει σύγχρονο δυτικό κράτος!

ΜΕΤΕΩΡΙΖΕΤΑΙ μεταξύ Ανατολής και Δύσης, πλήρως υποταγμένη στο δόγμα «διαίρειν και βασίλευε»,  που μας επιβλήθηκε και πάνω στο οποίο δομήθηκε το πολιτικό σύστημα, το οποίο ήταν από γεννησιμιού του πελατειακό, χειραγωγημένο και αντιπαραγωγικό!

ΓΙΑ ΝΑ μη νομίζετε ότι υπερβάλω παραθέτω από ανάρτηση στο F/B του φίλου Γιώργου Καραμπεσίνη από τα Πλατάνια Μεσσηνίας ένα ενδεικτικό «ντοκουμέντο»:

” Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ελλάδα, αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα σύγχρονης χώρας σε καθολική πτώχευση, από την ημέρα της δημιουργίας της.

ΟI φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος και το κράτος δεν πληρώνει τους πιστωτές του.

AYTH τη στιγμή, η Ελλάδα εξάγει σε εμπορεύματα τα μισά από όσα εισάγει. Αν θέλουμε να επανακάμψει η χώρα πρέπει οι εισαγωγές να ρυθμιστούν σε σχέση με τις εξαγωγές… ”

ΑΠΟ το βιβλίο του Εντμόν Αμπού ( Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος, 1828 – 1885 ) ” Η σύγχρονη Ελλάδα ” 1854.

«ΝΑΙ, στο Θεό που πιστεύετε, έχει γραφτεί το 1 8 5 4 !!!», σχολιάζει εύστοχα ο Γιώργος, τον οποίο «παραπέμπω» στη γνωστή ρήση (κατά παράφραση): Τα πρώτα 200 χρόνια να δύσκολα! Τι μας έμεινε, μόνο 37 χρονάκια… μέχρι το 2054! Μια στιγμή, δηλαδή, μπροστά στην αιωνιότητα…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

154 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply