ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης 54 χρόνια μετά την αυτοθυσία του Μούτση, το Σάββατο 3/6 στην Αυλώνα

0

ΕΚΔΗΛΩΣΗ μνήμης, τιμής και αναγνώρισης της μεγάλη προσφοράς στην Αυλώνα, στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, από τον μηχανικό Δημήτριο Βουδούρη (Μούτση), διοργανώνουν το Σάββατο 3 Ιουνίου η εφημερίδα «ΦΩΝΗ» συνεπικουρούμενη από Οργανωτική Επιτροπή.

exofyllo-moytsh

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση  στον τάφο του και πολιτικό μνημόσυνο στην Αυλώνα, για τον Μούτση,  ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί ευεργέτη του χωριού. Έναν σημαντικό άνθρωπο, αλλά παρεξηγημένο από κάποιους σύγχρονους του Αυλωνίτες, που τον εξώθησαν στην αυτοκτονία. Μια αυτοθυσία ενός ανιδιοτελούς ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή του με την υδροδότηση και ηλεκτροδότηση της Αυλώνας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν από τον ίδιο διαμορφώθηκε και η πλατεία, η οποία φέρει το όνομά του.

Με αφορμή την εκδήλωση από τη «ΦΩΝΗ» θα κυκλοφορήσει ειδική έκδοση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του τιμωμένου με τίτλο «Μούτσης, ο πρίγκιπας του Βαρικού», προσφορά της Οργανωτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για μια σημαντική έρευνα, συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, τα οποία επεξεργάστηκε και συνέγραψε ένα συναρπαστικό κείμενο ο Αμβρόσιος Καρατζάς, μαζί με σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες. Την έκδοση προλογίζει ο διευθυντής της «Φ» Θανάσης Τσαμούλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης που απευθύνεται σε όλους, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, το Σάββατο 3 Ιουνίου:

  • Στις 10.30 π.μ. στο Κοιμητήριο Αυλώνας, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο του Μούτση.
  • Στις 12 μ. στο «Ταβερνείο της Αρετής» θα πραγματοποιηθεί Πολιτικό Μνημόσυνο του Μούτση.

Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Τσαμούλης, Αμβρόσιος Καρατζάς, Παναγιώτης Καρανδρέας και Δημήτριος Ε. Βουδούρης.

Την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν:

Αδαμόπουλος Κώστας, Βουδούρης Ε. Δημήτριος, Καπερώνης Διονύσιος, Καρανδρέας Παναγιώτης, Καρατζάς Αμβρόσιος, Καρατζάς Χρήστος, Κολέτσος Θεόδωρος, Κολέτσου Νικολέτα, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Κώστας, Τσακανίκας Περικλής, Τσακανίκας Τάσος, Τσαμούλης Θανάσης, Χριστόπουλος Γιάννης.

afisa-moutsis

Leave a Reply