ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε στο Αριοχώρι η έκθεση φωτογραφίας «Ανασκαφές Αρχαίας Θουρίας, Άνθρωποι και Μνημεία»

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: “Ανασκαφές Αρχαίας Θουρίας. Άνθρωποι και Μνημεία” στο Αριοχώρι Μεσσηνίας.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αριοχωρίου και θα φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχοντικού Δαγρέ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας,όσο και από την Καλαμάτα, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.

Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις φωτογραφίες της έκθεσης, τις οποίες δώρησε αφιλοκερδώς στον Σύλλογο μια ομάδα τριών ερασιτεχνών νεαρών φωτογράφων, που φέρουν την ονομασία 8foot-Photography, μετά την επίσκεψή τους πέρυσι στον χώρο των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας.

Ιδιαίτερα συγκίνησαν το κοινό της έκθεσης, οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν στιγμιότυπα από τις ανασκαφές, με τους εργαζόμενους κατά την ώρα της ανασκαφικής διαδικασίας.

Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων και Διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας Ξένη Αραπογιάννη ξενάγησε παρευρισκόμενους στην έκθεση και τους ανέλυσε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, ο πρόεδρος «Διοκλής» Γιώργος Φάββας, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κώστας Θεοφιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Ιωάννης Πράνταλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και αρκετός κόσμος.ekthesi-2

 

185 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply