ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθώς ο Μάιος φτάνει στο τέλος του

0

ΕΚΠΝΕΟΝΤΟΣ του Μαΐου το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού που σήμερα κοσμεί τη στήλη και είχε πρωτοδημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 6 Μαΐου είναι επίκαιρο και θα είναι δυστυχώς και του χρόνου την Πρωτομαγιά!

Ο ΖΕΡΒΟΣ πέτυχε στο καυστικό του σχόλιο με το σκίτσο αυτό να πει πολύ περισσότερα απ’ όσα ένα σεντονοειδές κείμενο θα έλεγε.

ΤΑ’ΧΕΙ αυτά το σκίτσο να λέει πολλά χωρίς περιττολογίες κι όσοι σκιτσογράφοι το καταφέρουν είναι αξιοπρόσεκτοι.

ΟΠΩΣ άλλωστε και ο δικός μας ο Αργύρης Μαυρέας που σύντομα θα παρουσιαστεί ξανά σκίτσο του στη στήλη προς το παρόν χαρείτε τον κάθε Δευτέρα στη «ΦΩΝΗ».

ΑΣ επανέλθουμε όμως στο σημερινό σκίτσο και τα όσα σχολιάζει που αποτελούν πλέον τη νέα πραγματικότητα που μας αφορά, ύστερα από την ψήφιση των νέων μέτρων που ήδη θεωρούνται ως το νέο μνημόνιο, το τέταρτο κατά σειρά.

***

ΚΙ ΕΝΩ ο Μάιος εκπνέει και το καλοκαίρι έρχεται, η νέα ΚΥΑ για τη χρήση του αιγιαλού που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 12 Μαΐου έφερε όπως ήταν φυσικό αναστάτωση στους επαγγελματίες της παραλίας που ενημερώθηκαν για την ΚΥΑ στις 24 Μαΐου!!

ΠΑΛΙ καλά γιατί θα μπορούσαν να ενημερωθούν και μεσούντος του θέρους και με τα πρόστιμα να τρέχουν τσουχτερά κατά πάνω τους!

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως καλά έκαναν και αντέδρασαν σε όλη τη χώρα βέβαια, προεξάρχοντος στην Καλαμάτα του προέδρου τους Ανδρέα Ζαγάκου που αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ τους πάντως να εφαρμοστεί το μέτρο από του χρόνου είναι σωστή και ήδη την κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους (βουλευτές, Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο) αναμένοντας παρέμβασή τους.

***

Ο ΜΑΪΟΣ φεύγει βροχερός σε δυο μέρες και ξημερώματα Δευτέρας πλήρης ημερών με 99 χρόνια ζωής στην πλάτη του έφυγε από τη ζωή ο μαθουσάλας της πολιτικής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πριν προλάβει να δει το γιο του πρωθυπουργό.

ΜΙΚΡΟ αυτό το κακό πάντως, όσον αφορά την πολιτική σταδιοδρομία του γιού του.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ φεύγοντας από τη ζωή αφήνει πίσω του για κριτική τα πολιτικά του πεπραγμένα με τα οποία θ’ ασχοληθούμε ενδεχομένως.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στους οικείους του.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply