ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν συμβουλές από δικηγόρους και ενημέρωση για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση σε ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ την Παρασκευή

0

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται την Παρασκευή, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και αναπληρωτής καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, ο οποίος θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. Την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ, διοργανώνει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Κέντρου, όπου από το πρωί, δικηγόροι του Ινστιτούτου, θα παρέχουν δωρεάν, συμβουλές σε όλους όσοι επιθυμούν, αναφορικά με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν, συμβάσεις, αποδοχές και άδειες, καθώς και η θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων και άλλα καίρια ζητήματα.

Στη σημαντική αυτή ενημερωτική εκδήλωση, καλώντας όλους να συμμετάσχουν, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει όλοι να γνωρίζουν, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν. «Εμείς, έχουμε προτάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς έτσι μόνο θα βρεθεί λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», επεσήμανε ο Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο… αυτονόητο, για να βγει η χώρα από το τέλμα. «Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, δεν μπορεί να γίνει κάτι και επενδύσεις δε θα υπάρξουν, όσο υπάρχει αυτή η υπέρμετρη φορολόγηση», δήλωσε ο κ. Τσώνης και συνέχισε. «Με αυτή τη μεγάλη φορολογία, είναι δύσκολο να έρθει η ανάπτυξη! Ένα μεγάλο πρόβλημα, λοιπόν, είναι αυτό της υπερφορολόγησης, τόσο σε φυσικά πρόσωπα, όσο και σε επιχειρήσεις και ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, είναι η έλλειψη κινήτρου, που είναι πολύ σημαντικό στην οικονομία.
Στην πραγματικότητα, έχουμε ισοπέδωση προς τα κάτω», ανέφερε ο πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο οποίος επεσήμανε πως το κίνητρο, είναι πολύ βασικό και δυστυχώς λείπει, ενώ έστειλε και μήνυμα προς την κυβέρνηση.

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ… ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ!

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες του… παιχνιδιού, καθώς δεν είμαστε το κέντρο της γης. Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σαν κοινωνία και οικονομία! Δεν μπορούμε να λέμε πια, «οι φίλοι μας οι κουτόφραγκοι, τους οποίους θα τους κοροϊδέψουμε», δεν ισχύει αυτό, γιατί τα συμφέροντά τους εκείνοι, όπως αποδείχθηκε σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τα διεκδίκησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πέτυχαν λεόντειες συμφωνίες εις βάρος μας και όταν χρειάστηκε να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους, αν το δούμε ιστορικά, δε δίστασαν να αιματοκυλήσουν την ανθρωπότητα, με δύο παγκόσμιου πολέμους», δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΕ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

«Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ είναι μια ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί υποβοηθητικά στη ΓΣΕΕ, είναι ένα επιστημονικό όργανο, το οποίο με τις επιστημονικές προτάσεις του, οπλίζει και θωρακίζει το συνδικαλιστικό κίνημα  και τη ΓΣΕΕ και αναλύει όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία, όπως την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την ανεργία, τους μισθούς και όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν σαν εργαζόμενους και σαν κοινωνία», ανέφερε ο κ. Τσώνης, ο οποίος στάθηκε και στις θέσεις του, που μέχρι σήμερα, έχουν… δικαιωθεί. «Κάθε χρόνο, συντάσσει την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία. Αυτή συνήθως παρουσιάζεται στη Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, όμως φέτος, η παρουσίαση θα γίνει νωρίτερα. Η μελέτη αυτή, διαχρονικά είναι αποδεκτή απ’ όλους, πολιτικά κόμματα και φορείς και αποτελεί πυξίδα για πάρα πολλούς οργανισμούς, για να δουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία και αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν έπεσε ποτέ έξω και μακάρι να είχαν εισακουστεί οι απόψεις του στα μεγάλα ζητήματα», τόνισε ο Σωτήρης Τσώνης, που επεσήαμεν πως αυτή, μεθαύριο, θα είναι μια από τις λίγες εκδηλώσεις του Ινστιτούτου στην περιφέρεια, καθώς στην Καλαμάτα, έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια τη δεκαετία του 90΄.

Πέρα από την παρουσίαση στην Καλαμάτα, στις 13 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη μεγάλη ημερίδα στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, εκπροσώπων κομμάτων και φορέων, όπου θα παρουσιαστούν όλες αυτές οι προτάσεις. «Ο σκοπός της ημερίδας, είναι να ενημερώσουμε για τις προτάσεις που έχουμε, γιατί τα οικονομικά κυρίως προβλήματα, μετά την τελευταία συμφωνία που προβλέπει δύσκολα μέτρα για τις συντάξεις όσο και τη φορολογία, που μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολλά», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ενώ κάλεσμα συμμετοχής, απηύθυνε και ο γραμματέας του Κέντρου Γιώργος Κανέλλης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

«Σας καλούμε στην ημερίδα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, μια ημερίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την κατάσταση της ελληνική οικονομίας, ειδικά μετά το 4ο μνημόνιο. Πιστεύουμε πως οι πολίτες που έχουν γνώση και είναι ενημερωμένοι, μπορούν να αγωνιστούν για να αντισταθούν την προσπάθεια που γίνεται, να καταστραφούν όλες οι κατακτήσεις των τελευταίων εκατό ετών στα εργασιακά, αλλά και στον πόλεμο που έχει εξαπολυθεί ιδιαίτερα στους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους», δήλωσε ο κ. Κανέλλης, τονίζοντας καταληκτικά πως οι εργαζόμενοι και γενικά οι πολίτες χωρίς ενημέρωση και γνώση των δικαιωμάτων τους, είναι έρμαιο των δυνατών.

Leave a Reply