ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι τις 9 Ιουνίου οι ενστάσεις για αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στο Δήμο Καλαμάτας

0

ΟΚΤΩ μήνες χρειάστηκε να περάσουν από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 και την Καλαμάτα, για να φτάσουν τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, τα οποία αναρτήθηκαν χθες και θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για 10 ημέρες και συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Ως τότε, άλλωστε, έχουν περιθώριο όσοι διαφωνούν να υποβάλλουν ένταση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι πίνακες με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών βρίσκονται στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ Αγγελική Σταματελοπούλου στο Δήμο Καλαμάτας στο γραφείο 3 στο ισόγειο του δημαρχείου.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως στα αποτελέσματα αυτά, είναι και εκείνα εκτιμήσεων ζημιών από τα φαινόμενα του περσινού Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, καθώς και του φετινού Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ζημιές της 7ης Σεπτεμβρίου 2016

στο ζωικό κεφάλαιο της Καλαμάτας, της Σπερχογείας και του Άριος, καθώς και εκείνες που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο σε Σπερχογεία και Καλαμάτα. Επίσης, πρόκειται για την εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το χαλάζι της 28ης Νοεμβρίου 2016 στις καλλιέργειες του Ασπροχώματος και η ανεμοθύελλα δύο ημέρες μετά, στις 30 Νοεμβρίου, στην ίδια περιοχή, καθώς και εκείνη της 30ης Δεκεμβρίου, αλλά και τα αποτελέσματα των ζημιών από τον παγετό φέτος στις 9 Ιανουαρίου σε καλλιέργειες στα Λαίικα και το Ασπρόχωμα.

 

215 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply