ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με έξι ομάδες το 1ο Καλαμάτα Cup “Ακοβίτικα” της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Tornados P.F.A

0
    16 ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, χαρά και πολιτισμό συνδυάζει το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου που θα γίνει στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Μπουγά με πρωτοβουλία της Ακαδημίας ποδοσφαίρου ‘Tornados P.F.A” και σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Άρι Καλαμάτας και τα εκπαιδευτήρια.
Το τουρνουά θα γίνει από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου με την συμμετοχή των έξι σωματείων: Ακαδημία Tornados P.F.A, Α.Π.Σ. Άρι Καλαμάτας, Ομόνοιας Καλαμάτας, Πανιώνιος Μεγαλόπολης, Ηρακλής Καλαμάτας, ΑΟΠΚ Πατίστα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννηθέντα τα έτη 2006-2007- 2008 και μικρότερα.
Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια της Ακαδημίας ποδοσφαίρου «Tornados P.F.A» των Άρη Γαλανόπουλου και Γιάννη Ζαπρόπουλου, του Α.Π.Σ. Άρι Καλαμάτας και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Ο εκ των υπευθύνων της ακαδημίας «Tornados» Άρης Γαλανόπουλος, εξήγησε στη «Φ» πως «Θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι που θα έχει διάρκεια. Να κάνουμε κάτι όλοι μαζί ώστε να δώσει μια ώθηση στα παιδιά και στροφή σε μια καλύτερη πιο υγιή κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό γεγονός το οποίο θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σε διάρκεια χρόνων, γιατί θεωρούμε πρώτα απ’ όλα ότι ο Αθλητισμός βοηθά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση χαρακτήρα των παιδιών αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους, αφού σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά και μπαίνουν σε μια διαδικασία ομαδικού πνεύματος!
Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία της Ακαδημίας Tornados και των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, όπου εδρεύει η ακαδημία μας και για ένα τουρνουά που επιχειρεί να συνδυάσει τη χαρά του παιχνιδιού και τον πολιτισμό»,
καθώς γίνεται σε μια περιοχή που όπως υπενθύμισε στη «Φ» ο υπεύθυνος κ. Γαλανόπουλος φέρει σημάδια του πολιτισμού της αρχαιότητας όπου ανακαλύφθηκαν προ πενταετίας περίπου: «Θέλουμε να συμβάλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού μέρους σε μια περιοχή, τα Ακοβίτικα, που πιστεύουμε πως αξίζει λίγο παραπάνω προσοχή!»
Τα τουρνουά γίνεται φέτος πιλοτικά, ώστε να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο με την φιλοδοξία στο μέλλον να γίνει μεγαλύτερο.
Οι αγώνες θα γίνονται πρωί και απόγευμα, 9 με 12 π.μ. και 6-9 μ.μ. και μετά το πέρας της πρώτης φάσης όπου όλες οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα και θα ακολουθήσουν αγώνες για τις θέσεις 5-6, τις θέσεις 3-4 και τέλος τις θέσεις 1-2.
afisa-toyrnoya-akobitika

Leave a Reply