ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αθλητικοί αγώνες “Βαλύρεια 2017” και ο Ιθωμαίος Δρόμος 11χλμ.

0

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ (6.30Μ.Μ.) ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ αγώνες, με την επωνυμία «Βαλύρεια 2017» διοργανώνει και φέτος την Δευτέρα 5 Ιουνίου ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Πνεύματος ο Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα, τον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρα Βαλύρας, και την στήριξη παλαίμαχων δρομέων- αθλητών στην πλατεία της κοινότητας!
Επίσης, σύμφωνα με τον Ιθωμίτη αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κώστα Γεωργακόπουλο, τον γυμναστή Χρήστο Παναγιωτόπουλο «ψυχή» των αθλητικών αγώνων και τους συνεργάτες τους, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Τριάδος (05/06) στις 6.30 το απόγευμα, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένοι εδώ και ενάμιση αιώνα(!) αθλητικοί αγώνες με την επωνυμία «Βαλύρεια 2017».

    ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΠΥΛΗ ΙΘΩΜΗΣ

Αξίζει να επισημάνουμε ότι την τελευταία 30ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 11χλμ. με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών/ιών από τη Μεσσηνία, και από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, και αφού οι δρομείς διανύσουν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, θα τερματίσουν στην πλατεία της Βαλύρας.

    «ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2017»

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των αθλητικών αγώνων θ’ επακολουθήσει απονομή των μεταλλίων και των επάθλων στους νικητές, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης απευθύνει θερμή έκκληση στους πολίτες όχι μόνο της Βαλύρας και των γειτονικών χωριών της Ιθώμης και της Μεσσήνης, να παραβρεθούν στις αθλητικές εκδηλώσεις ανήμερα της Αγίας Τριάδος, ώστε να παρακολουθήσουν τους αγώνες την Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα και με το ζεστό τους χειροκρότημα να εμψυχώσουν τους αθλητές!
balyreia

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017
Ώρα 6.30μ.μ. Αθλητικοί αγώνες Ιθωμαίος δρόμος 11χ.λ.μ. Αρκαδική Πύλη Ιθώμης-Βαλύρα
Αγώνες 3000μ., 1500μ., 400μ., 100μ., Ποδηλασία Εφήβων-Παίδων-Νεανίδων και οι παραδοσιακές Σακκοδρομίες Παίδων-Κορασίδων

    «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
    «ΜΑΡΑΚΑΝΑ ΚΑΜΠΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ»

Πολλάκις έχει επισημανθεί την ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών αγώνων της Βαλύρας, που διεξάγονται ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος για ενάμιση και πλέον αιώνα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους… στην 7η επαρχιακό οδό Μελιγαλά-Μεσσήνη.
Οι αθλητικοί αγώνες, στο μέλλον επιβάλλεται να μη γίνονται στην άσφαλτο, οι θεατές (οι οποίοι ξεπερνούν πάντα σε όγκο απ’ αυτούς που παρακολουθούν το Διεθνές μίτινγκ στίβου των “Παπαφλεσσείων” και δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ) να ξεροσταλιάζουν όρθιοι… στα πεζοδρόμια, και ο τερματισμός των δρομέων να γίνεται στο δημοτικό γήπεδο «Μαρακανά Κάμπου» Βαλύρας, όπου είναι και η έδρα του Αθλητικού-Ποδοσφαιρικού-Συλλόγου-Αστέρας Βαλύρας.
Ήδη το Δημοτικό γήπεδο, αρχίζει και αλλάζει όψη μετά την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και παλιότερα φυσικού χλοοτάπητα, με ενέργειες του νυν αντιδημάρχου Μεσσήνης Κώστα Γεωργακόπουλου, ενώ απομένει, να κατασκευασθεί στη νότια πλευρά του Δημοτικού γηπέδου μια κερκίδα, ώστε να εξυπηρετεί τουλάχιστον 1000 καθήμενους φιλάθλους, να προστεθούν άλλοι δυο προβολείς για την διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, να φτιαχτούν νέα αποδυτήρια, γραφεία, WC, και να γίνει ένα σχετικό λίφτινγκ στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου.
Παράλληλα, οι δημοτικοί δρόμοι που οδηγούν στο γήπεδο, πολλοί από τους οποίους παραμένουν ακόμη χωμάτινοι, θα πρέπει να ασφαλτοστρωθούν, αλλά να μπει μια τάξη στην περιοχή που διαμένουν οι «ΡΟΜΑ» με τις οικογένειές τους, και αποτελούν τη χειρότερη δυσφήμηση για όλους όσοι το επισκέπτονται…

200 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply