ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο δρόμο από σήμερα η μητέρα με τους δυο γιους ΑμεΑ – Κυνική η παραδοχή της γύμνιας του κράτους Πρόνοιας καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως δομή!

0

Την ένδεια του κοινωνικού κράτους, παραδέχθηκαν και επίσημα χθες οι τοπικοί φορείς στην Καλαμάτα, με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης της μητέρας με τα δυο παιδιά με αναπηρίες, το ένα ανήλικο, η οποία βρέθηκε για δεύτερη φορά στο δρόμο…

Η γυναίκα, φιλοξενήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από το ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» καθώς δεν εργάζεται και η ιδιοκτήτρια του παλιού σπιτιού στο οποίο ζούσε με τα παιδιά και τη μητέρας της, τους έκανε έξωση, αφού χρωστούσαν ενοίκια!

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να τύχει η μητέρα επιδομάτων, όπως του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, καθώς νωρίτερα δεν είχε υποβάλει καν φορολογική δήλωση! Επίσης, δύο τουλάχιστον Καλαματιανοί, προθυμοποιήθηκαν να πληρώνουν το ενοίκιο στο σπίτι που θα νοίκιαζε η μητέρα με τα παιδιά της, όμως αυτό, δε στέκεται δυνατό, καθώς κανείς στην πόλη του πολιτισμού, σε αυτή που διεκδίκησε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, σ’ αυτή που πρώτη αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και ξέρει από αγώνες και ελευθερία, στην πόλη της φιλοξενίας και της τουριστικής ανάπτυξης, δεν υπάρχει να θέλει να τους νοικιάσει έστω και ένα… χαμόσπιτο! Ίσως και δικαιολογημένα… αυτοί που δεν έχουν δικαιολογία, είναι οι φορείς, το κοινωνικό κράτος και η υποτιθέμενη οργανωμένη πολιτεία που δεν υπάρχει πουθενά!

«Η κοινωνική λειτουργός έψαξε μαζί με τους ενδιαφερόμενους να βρει ένα σπίτι να νοικιάσουν, δυστυχώς κανένας δεν ήθελε να τους διαθέσει το ακίνητό του, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα πληρώνεται τα ενοίκιο, από άλλους συμπολίτες μας», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» για την εξέλιξη της υπόθεσης ο διευθυντής της Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Στέφανος Στεφανόπουλος, καθώς προχθές και χθες η οικογένεια έμεινε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με χρήματα που διέθεσε ο άνθρωπος που τους στηρίζει και έφερε στο… φως την υπόθεση, επικοινωνώντας με τη «Φ» κρατώντας την ανωνυμία του. «Προχωρήσαμε στην ένταξή τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αφού ολοκληρώσαμε όλες τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και στο τέλος του Ιουνίου, η μητέρα, θα λάβει τα πρώτα της χρήματα», δήλωσε ο κ. Στεφανόπουλος, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί και στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης, χωρίς καν αυτό, να είναι σίγουρο! «Ο Νόμος λέει ότι τα ανήλικα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από τους γονείς τους και το κράτος. Η μάνα δεν έχει πρόβλημα και ο Δήμος δεν έχει πρόγραμμα στέγασης ανέργων», δήλωσε ο κ. Στεφανόπουλος, επιβεβαιώνοντας την… κοινή παραδοχή πως δεν υπάρχει, τουλάχιστον στις εκφάνσεις που ως φαίνεται είναι απαραίτητο, στην Ελλάδα της κρίσης, κοινωνικό κράτος! Πολύ σύντομα, ο ιδιώτης δε θα αντέχει πια να πληρώνει από την τσέπη του ξενοδοχείο και η οικογένεια θα βρεθεί ξανά στο δρόμο… Οι τρεις τους, μαζί με τον ανήλικο γιο που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο, θα βρεθούν ξανά στο δρόμο και τότε, τα βλέμματα όλων, θα είναι στραμμένα στο επίσημο κράτος.  Η απάντηση, αν έρθει, θα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αυτή τη στιγμή, η σιωπή, είναι κάτι περισσότερο από εκκωφαντική…

Σχετικά άρθρα

 

Leave a Reply