ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακόμα δεν αποκαλύφθηκε… βανδαλίστηκε το μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο – Ανακοίνωση ΚΚΕ

0

 

Την Τρίτη 30 Μαΐου το βράδυ άγνωστοι έβαψαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν το μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ για τους μαχητές του και τους άλλους αγωνιστές της περιόδου, το οποίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στον Ταΰγετο και αποκαλύφθηκε μόλις την Κυριακή 28 Μαϊου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η  Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και όπου μίλησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος:

Η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία χιλιάδων και χιλιάδων λαού στα αποκαλυπτήρια του μνημείου την Κυριακή 28 Μαΐου.

Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε την Κυριακή, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι, αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν  ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ,  ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για  την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό,  την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό

Αυτοί οι δεσμοί  δε σβήνουν  με  μπογιά που ρίχνουν νύχτα οι “γυμνοσάλιαγκες”.

Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να απομονώσει τις αντιδραστικές δυνάμεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να περιφρουρήσει το μνημείο τιμής της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ”.

71 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply