ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταρχικό ρόλο στο δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» η Μεσσηνία με πρόεδρο το Δημήτρη Καφαντάρη

0

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «Βιώσιμη Πόλη», το καταστατικό του οποίου υπεγράφη από 34 Δήμους και φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετέχουν 4 Δήμοι τη Μεσσηνίας, οι οποίοι θα τύχουν της βοήθειάς του στην οργάνωση και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση έργων από πανευρωπαϊκά προγράμματα.

Πρόεδρος του δικτύου, είναι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ εκτός από την Πύλο, συμμετέχουν οι Δήμοι Μεσσήνης, Τριφυλίας και Οιχαλίας.

Η «Βιώσιμη Πόλη» θα εστιάσει σε προγράμματα κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής οικονομίας και φυσικά, βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ στο φορέα συμμετέχει και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε βιώσιμη ανάπτυξη με χρήση και άλλων χρηματοδοτικών μέσων και να διευρύνουμε το δίκτυο με τη συμμετοχή και άλλων φορέων από ολόκληρη της Ευρώπη, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει σε αυτά τα θέματα», δήλωσε ο πρόεδρος του δικτύου Δημήτρης Καφαντάρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, που μία πρωτοβουλία των δημάρχων της Μεσσηνίας απέκτησε ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς σε αυτή, συμπράττουν δήμαρχοι από την Ελλάδα και την Κύπρο και κορυφαία ιδρύματα των δύο χωρών. Στην εκδήλωση για τη σύσταση του δικτύου παρευρέθη, χαιρετίζοντας την προσπάθεια, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και το υψηλόβαθμο στέλεχος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιώργος Κρεμλής, ενώ τη στήριξή του δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Συγκινημένος, δήλωσε και ο δήμαρχος της Αραδίππου στη Λάρνακα της Κύπρου Βαγγέλης Ευαγγελίδης, με το Δήμο του, να είναι ένας από τους συμμετέχοντες. Συνολικά και αλφαβητική σειρά, συμμετέχουν οι Δήμοι Αλμυρού, Αρταίων, Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Βέλου-Βόχας, Διδυμοτείχου, Δομoκού,  Δωδώνης, Ελασσόνας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ερμιονίδας, Ζηρού, Ηγουμενίτσας, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καρπενησίου, Μεγαλόπολης, Μεσσήνης, Μήλου, Μουζακίου, Ναυπλιέων, Νεμέας, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Οιχαλίας, Πέλλας, Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας, Φλώρινας και Αραδίππου Λάρνακας, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο Ίδρυμα και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου.

143 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply