ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1,2 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις στο Καλαμάτα – Ριζόμυλος–Πύλος μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος δρόμος!

0

ΕΠΕΙΔΗ ουδέν μονιμότερον του προσωρινού… και με αφορμή την επικινδυνότητα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εργασίες βελτίωσης του δρόμου, ο όποιος είναι σε άσχημη κατάσταση. Ο δρόμος αυτός, με τη συζήτηση για το νέο που πρόκειται να κατασκευαστεί, να έχει περάσει από… 40 κύματα, διχάζοντας φορείς και πολίτες, υποδέχεται καθημερινά, ειδικά τους μήνες τουριστικής αιχμής, χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό σε μια ώρα, όσο περίπου χρειάζεται να… περιμένουν, κινδυνεύοντας μάλιστα, για να βρεθούν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στην Πύλο! Έτσι και επειδή τίποτε δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή, μέχρι να γίνει όπως και αν γίνει ο νέος δρόμος, η Περιφέρεια, προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων βελτίωσης, στο πλαίσιο δύο διαφορετικών εργολαβιών ύψους 600 χιλιάδων ευρώ η κάθε μια, στα τμήματα Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος και Ριζόμυλος – Πύλος, όπως ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. «Πρέπει να κατανοούμε όλοι, ότι αυτός είναι ένας δρόμος που θέλει πολύ μεγάλες επεμβάσεις και βελτιώσεις! Είναι εξαιρετικά σημαντικός δρόμος και για τον τουρισμό και γενικά για την ενδονομαρχιακή κυκλοφορία», επεσήμανε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία τόνισε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει και συμπληρωματική κατανομή, μέχρι να γίνει επιτέλους ο νέος δρόμος.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

«Βέβαια, αυτά τα έργα δε σημαίνουν ότι θα καταστήσουν τέλειο το δρόμο αυτό! Το αίτημα της Μεσσηνίας για την κατασκευή νέου δρόμου, παραμένει πάγιο», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική στην παρούσα φάση, την εξέλιξη αυτή. «Οι διαδικασίες σε αυτήν την εργολαβία επισπεύδονται, προκειμένου να έχουμε άμεσα και πριν την ένταση της τουριστικής σεζόν, βελτιώσεις σε αυτό το κομμάτι», τόνισε η κα Αλειφέρη, η οποία αναφέρθηκε σε έναν ακόμη σημαντικό δρόμο, το δρόμο Γαργαλιάνοι – Χώρα – Ρωμανού.

ΠΑΡΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΧΩΡΑ – ΡΩΜΑΝΟΥ

«Και στο δρόμο αυτό, εξελίσσεται εργολαβία και αυτή τη στιγμή απομένει να ξεπεραστεί το θέμα που έχει ανακύψει με κάποια παράλληλα έργα της ΔΕΗ, όμως σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και θα κατασκευαστεί και ο ισόπεδος κόμβος που αφορά και στην πρόσβαση στο ανάκτορο του Νέστορα», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας πως ανάλογες παρεμβάσεις, θα υλοποιηθούν όπου ανακύπτουν θέματα ασφάλειας στο εθνικό δίκτυο, ενώ βαρύτητα, δίνεται σε όλους τους δρόμους του νομού.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου άλλωστε, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία, την έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων για τρία πολύ σημαντικά έργα και παίρνουν την πορεία της δημοπράτησης. «Πρόκειται για το δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς με 245 χιλιάδες ευρώ, το δρόμο προς την ιερά μονή Κατσιμικάδας, ένα σημαντικό προσκύνημα με πολύ μεγάλη επισκεψημότητα, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα, με την πρόσβαση των λεωφορείων να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην περιοχή και το δρόμο από τη Νέδα έως το Λύκαιο, που έχει και αυτός προβλήματα, με τη διαπλάτυνση να κρίνεται επιτακτική μέσα στο χωριό, ώστε να βελτιωθεί και η συγκοινωνία», ανέφερε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία στάθηκε και σε σημαντικά έργα που αφορούν στην Καλαμάτα.

ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΕΚΑΛΑΜΑΤΑ!

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρηματοδοτεί τον κόμβο στο ύψος του ξενοδοχείου «Φωτεινή» με 400.000 ευρώ, καθώς είναι έτοιμη η μελέτη από το Δήμο Καλαμάτας και η συμφωνία ο κόμβος αυτός, να γίνει κυκλικός, με τη σύμφωνη γνώμη και της μελετήτριας», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία επεσήμανε πως αν όλα πάνε καλά, το έργο αυτό, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μετά το φθινόπωρο και θα είναι έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι! Παράλληλα, όσον αφορά στην Καλαμάτα, από το Δήμο είναι έτοιμες και οι  μελέτες ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση των πεζοδρομίων της Λακωνικής και τα πεζοδρόμια  στο Ασπρόχωμα που θα στοιχίσουν αντίστοιχα, 150.000 ευρώ και 245.000 ευρώ και αποτελούν ένα αίτημα πολλών χρόνων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ… ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΙΤΡΙΕΣ

Σε κακή κατάσταση, χρόνια τώρα, παρά την αυξημένη επισκεψημότητα, παραμένει ο δρόμος από την Καλαμάτας προς τις Κιτριές, με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να παραδέχεται πως ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια! «Υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν! Θεωρούμε πως είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό έργο, ειδικά τώρα που με την απόληξη του περιμετρικού σε αυτό σημείο, έχει επιβαρυνθεί η κυκλοφορία και φυσικά πρόκειται για μια έντονα τουριστικής περιοχή», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία επεσήμανε πως θα υπάρξουν νέες συσκέψεις εργασίας και στάθηκε καταληκτικά στο θέμα των δρόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλη τη Μεσσηνία, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής σε τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

« Ήδη, έχουν εξασφαλιστεί 45.000 ευρώ για επεμβάσεις βελτίωσης στο οδικό δίκτυο στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου», ανέφερε η Ελένη Αλειφέρη και συνέχισε. «Οι παρεμβάσεις αυτές, θα γίνουν σε όλο το οδικό δίκτυο, αγροτικούς, δασικούς ή άλλους δρόμους για την ασφαλή διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, ύστερα από πρόταση της Πυροσβεστικής και των Δήμων».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

154 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply