ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξαναζωντανεύει στην Αυλώνα η αυτοθυσία του ευεργέτη Δ. Μούτση 54 χρόνια μετά

0

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ

Μια απίστευτη και τραγική ιστορία, 54 χρόνια πριν, που θα λέγαμε σημαδεύει αρνητικά, αν όχι και στοιχειώνει την Αυλώνα Τριφυλίας, ξαναζωντανεύει αύριο στο Νεκροταφείο της «Μεγάλης Βρύσης» αρχικά και στην Αυλώνα αργότερα, μετά από πρωτοβουλία της «ΦΩΝΗΣ.

Πρόκειται για μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για έναν σημαντικό, αλλά και ταπεινό,  αθόρυβο και αποτελεσματικό, άνθρωπο τον Δημήτριο Βουδούρη, γνωστό ως Μούτση, που έφερε νερό και ρεύμα στην Αυλώνα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, δουλεύοντας νυχθημερόν και χρηματοδοτώντας με δανεικά έργα κοινής ωφέλειας. 

Στο τέλος κάποιοι «συστημικοί» και «συντηρητικοί» της εποχής τον ενέπαιξαν, τον λοιδόρησαν, τον καταπίεσαν τόσο πολύ, ώστε να πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει. 

Μια απίστευτη, αλλά αληθινή ιστορία που ζωντανεύει μέσα από διηγήσεις, πληροφορίες και μαρτυρίες καταγεγραμμένες σε μια ειδική έκδοση της «Φ», με τίτλο: «Μούτσης, ο πρίγκιπας του Βαρικού», που θα μοιραστεί δωρεάν στο αυριανό μνημόσυνο στην Αυλώνα. 

Πρόκειται για μια σημαντική έρευνα, συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, τα οποία επεξεργάστηκε και συνέγραψε ένα συναρπαστικό κείμενο ο Αμβρόσιος Καρατζάς, μαζί με σπάνιες και αδημοσίευτες φωτογραφίες. Την έκδοση προλογίζει ο διευθυντής της «Φ» Θανάσης Τσαμούλης.

exofyllo-moytsh

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης που απευθύνεται σε όλους, χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, αύριο Σάββατο 3 Ιουνίου:

  • Στις 10.30 π.μ. στο Κοιμητήριο Αυλώνας, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο του Μούτση.
  • Στις 12 μ. στο «Ταβερνείο της Αρετής» θα πραγματοποιηθεί Πολιτικό Μνημόσυνο του Μούτση.

Θα μιλήσουν οι: Θανάσης Τσαμούλης, Αμβρόσιος Καρατζάς, Παναγιώτης Καρανδρέας και Δημήτριος Ε. Βουδούρης.

Την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν:

Αδαμόπουλος Κώστας, Βουδούρης Ε. Δημήτριος, Καπερώνης Διονύσιος, Καρανδρέας Παναγιώτης, Καρατζάς Αμβρόσιος, Καρατζάς Χρήστος, Κολέτσος Θεόδωρος, Κολέτσου Νικολέτα, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Κώστας, Τσακανίκας Περικλής, Τσακανίκας Τάσος, Τσαμούλης Θανάσης, Χριστόπουλος Γιάννης.

Leave a Reply