ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στήριξη της Περιφέρειας για απόσυρση της διάταξης περί βραχυχρόνιων αστικών μισθώσεων ζητεί η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Πελοποννήσου – Κυθήρων

0

Συνάντηση με την θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και υπηρεσιακούς παράγοντες στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων- Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων και αναπληρωτής ΓΓ της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε) Θεόδ. Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κων. Μιχόπουλος και το μέλος Κων. Δημητρακόπουλος.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του άρθρου 84 του ν.4472/2017 που απελευθερώνει πλήρως το καθεστώς βραχυχρόνιας αστικής μίσθωσης , καταργώντας ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς. Επίσης ενημέρωσαν για το ενιαίο τέλος διανυκτέρευσης το οποίο θα εφαρμοστεί από 01/01/2018. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημα τους για απόσυρση ή τροποποίηση της επίμαχης διάταξης.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξέφρασαν επίσης την ικανοποίηση τους για την προσπάθεια του περιφερειάρχη Π.Τατούλη και της Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά την ακολουθούμενη εξωστρεφή πολιτική, ζητώντας την ενίσχυση των δράσεων προβολής σε διεθνής εκθέσεις, εκδηλώσεις και προσέλκυση διεθνών γεγονότων.

Η Ντ. Νικολάκου διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα τους στην επικείμενη συνάντηση της με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και επιπροσθέτως θα ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να λάβει τη σχετική απόφαση.

Τέλος οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πρότειναν την συνδιοργάνωση της επόμενης Πανελλαδικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος να γίνει στην Πελοπόννησο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

 

Leave a Reply