ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Προθέρμανση» εν όψει των Πανελληνίων Ατομικών Ε/Ν και του 45ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας

0

ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ΤΣΙΑΛΑΣ», «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΩΜΕΓΑ» ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΤΟΥ «ΚΟΥΜΑΝΗΣ» ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έχασε 3 – 1 και αποκλείστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας από την ισχυρή ομάδα του Όθωνα Αμπελοκήπων αλλά κέρδισε σε εμπειρία. Ο συνεργάτης της ομάδας Θοδωρής Τσεκούρας βρήκε την ευκαιρία στο Κύπελλο όπου δεν ισχύει η σειρά αξιολόγησης να προωθήσει δύο νεαρούς σκακιστές που αποτελούν το μέλλον της ομάδας στις δύο πρώτες σκακιέρες όπου αντιμετώπισαν δύο ισχυρούς σκακιστές το Βασίλη Κοτρωνιά G.M. στην πρώτη και το Νίκο Καλέση Διεθνή M. στην δεύτερη. Τα παιδιά αυτά ήταν: στην πρώτη ο Ιάσονας Μουτζούρης και ο Μπελιώτης Γιώργος στη δεύτερη. Μάλιστα ο Ιάσονας κατάφερε όχι μόνο να αποσπάσει ισοπαλία από τον G.M. Κοτρωνιά αλλά να χάσει κυριολεκτικά τη νίκη στις λεπτομέρειες λόγω πίεσης χρόνου την τελευταία στιγμή. Τα αποτέλεσμα και οι παρτίδες των δύο νεαρών σκακιστών δείχνουν το ταλέντο των νεαρών αλλά και τη σωστή δουλειά της σκακιστικής ακαδημίας από το προπονητή Θοδωρή Τσεκούρα.
● Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Βασίλης Κοτρωνιάς– Ιάσονας Μουτζούρης 0,5 – 0,5
Νίκος Καλέσης–Γιώργος Μπελιώτης 1 – 0
Γρηγόρης Δρακουλάκος–Θοδωρής Τσεκούρας 1 – 0
Αναστάσης Παπαχριστούδης–Μαρίνα Μακροπούλου 0,5 – 0,5
Την ομάδα συνόδευσε ως Αρχηγός Αργύρης Κινόπουλος.
Για δύο μεγάλες διοργανώσεις ετοιμάζονται οι αθλητές του ΝΟΚ. Ο λόγος για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων 2017 (8, 10, 12, 14, 16 και 18 ετών) που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου και για την σημαντικότερη διοργάνωση Πανελληνίως, το 45ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας στις 2-8 Ιουλίου 2017.

Τρία τουρνουά για «προθέρμανση»…
Για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών του ΝΟΚ, οι υπεύθυνοι του Σκακιστικού Τμήματος έχουν προγραμματίσει τρία πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν το προσοχές διάστημα στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθεί το τουρνουά πλιτς «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές του τμήματος καθώς και της ακαδημίας αρκεί να έχουν αθλητικό δελτίο.
Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 θα διεξαχθεί το τουρνουά «Ορυζόμυλοι Ωμέγα» στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές της Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και εκείνοι που δεν έχουν ακόμη αθλητικό δελτίο!
Τέλος όπως κάθε χρόνο στο κλείσιμο της σκακιστικής χρονιάς θα διεξαχθεί το διασκεδαστικό για όλους τουρνουά φυτευτού «Κούμανης».
Η ακαδημία θα λειτουργήσει για φέτος το καλοκαίρι 10 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου. Σ’ αυτό το διάστημα μπορούν όσοι επιθυμούν (Α) να παρακολουθήσουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης σκακιού και (Β) να παρακολουθήσουν σεμινάρια βελτίωσης των γνώσεων τους (αφορά μέσους και προχωρημένους). Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να έχει την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν επιτυχία. Τα καλοκαιρινά τμήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν «παιδιά» κάθε ηλικίας.
Η έφορος του τμήματος μας δήλωσε ότι «για να μπορούν να γίνονται όλες οι εκδηλώσεις καθώς και για να μπορούν να συμμετέχουν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σε διοργανώσεις, στηρίζονται οικονομικά από τους θεσμικούς φορείς Π.Ε. Μεσσηνίας και Δήμο Καλαμάτας, από τους επιχειρηματίες της πόλης μας καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες και βέβαια έχουμε χρυσό χορηγό την Εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. και ιδιαίτερα τον κ. Στάθη Καρέλια.
Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε δίπλα μας πάντα τις οικογένειες των αθλητών μας και τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους και ευχές για καλό καλοκαίρι. Εμείς θα προσπαθούμε πάντα για αξιοπρεπείς αθλητικές εμφανίσεις και για προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.»

Leave a Reply