ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Δήμο Καλαμάτας για το νέο δημαρχείο το βραβείο «Οικόπολις» 2017

0

Με το σημαντικό βραβείο «Οικόπολις», που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Επένδυσης, τιμήθηκε ο Δήμο Καλαμάτας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα.  Ο Δήμος, βραβεύθηκε από τον οργανισμό Ecocity για τη «Βιοκλιματική ανακατασκευή παλαιού νοσοκομείου», που εδώ και μερικούς μήνες φιλοξενεί το δημαρχείο και τις υπηρεσίες του.

«Ο Δήμος Καλαμάτας, πάντα ευαισθητοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, δε θα μπορούσε να αφήσει τη «χρυσή» ευκαιρία της χρήσης των προσφερόμενων εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την ψύξη – θέρμανση του κτηρίου του νέου δημαρχείου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο και συνέχισε. «Το νέο μας δημαρχείο, πρώην Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, μετά την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σε άλλο χώρο, είναι προσωπικό επίτευγμα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που σε δύσκολους καιρούς πίστεψε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Πρώτα έγινε ένα σύγχρονο κτίριο των δημοτικών υπηρεσιών, στολίδι για την πόλη και χώρος πολιτισμένης εξυπηρέτησης των δημοτών. Οι ανάγκες των κλιματιστικών εγκαταστάσεων του νέου δημαρχείου Καλαμάτας σε θέρμανση – ψύξη υπολογίστηκε πως θα καλύπτονται από υδρόψυκτα συγκροτήματα VRV (γεωθερμικές αντλίες θερμότητας), προεκτιμώμενης ψυκτικής ισχύος 250 KW, με τη χρήση της γεωθερμίας κλειστού τύπου», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος στάθηκε και στα πλεονεκτήματα της επιλογής του συστήματος της γεωθερμίας για την κάλυψη των αναγκών σε ψύξη – θέρμανση.

 • Μειώνει τις εκπομπές CO2περίπου στο 1/3, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα
  • Καταργεί το πετρέλαιο και άλλα ορυκτά καύσιμα
  • Διατηρεί υψηλούς βαθμούς απόδοσης, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες
  • Η απαιτούμενη ενέργεια παρέχεται από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους λειτουργίας περίπου στο 70%
  • Η μεγάλη προστιθέμενη αξία στο κτήριο και η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης αυτού.
  Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, επεσήμανε πως το έργο εκτελέσθηκε εργολαβικά, παράλληλα με την ανακατασκευή του κτιρίου, με επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με γενικό επιβλέποντα τον πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνο Παπουτσή, και με ειδικό επιβλέποντα τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε. το Γιώργο Γιαννόπουλο.

Leave a Reply