ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σωρεία κριτικής στο Δ.Σ. Τριφυλίας για φλέγοντα ζητήματα από το Στάθη Ανδρινόπουλο

0

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Τριφυλίας  Στάθης Ανδρινόπουλος έθεσε εκτενώς τις θέσεις της μείζονος μειοψηφίας πάντως σε θέματα που απασχολούν το δήμο. Αρχικά εστίασε στο θέμα του σκοπευτηρίου και του ξενώνα στους Γαργαλιάνους με αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης, καθώς και το θέμα για το τουριστικό οδηγός Τριφυλίας διατυπώνοντας την άποψη ότι έχουν γίνει σοβαρά λάθη με παρατηρήσεις και ανακρίβειες. Για το θέμα αυτό συμπλήρωσε ότι ο συντάκτης του οδηγού απάντησε στους επαγγελματίες με πολιτικό τρόπο χωρίς όμως να απαντά στην ουσία των ερωτημάτων από επαγγελματίες φωτογράφους, εκτιμώντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο όσον αφορά την προβολή του Δήμου Τριφυλίας. Ενημέρωση επίσης ζήτησε για το κόστος του τουριστικού οδηγού και την σύμβαση που υπογράφηκε.

Έθιξε επίσης το θέμα της γαλάζιας σημαίας εκτιμώντας ότι αντί να αυξηθεί ο αριθμός τους τελικά ο Δήμος Τριφυλίας έμεινε χωρίς γαλάζια σημαία ζητώντας περισσότερη δουλειά, ενώ χαρακτήρισε ως αδυναμία του Δήμου την προστασία των ακτών με ναυαγοσώστες. Τέλος μίλησε για το θέμα των σκουπιδιών υπογραμμίζοντας ότι άλλοι δήμοι λειτουργούν διαφορετικά και η Τριφυλία δεν προχωρά καν στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων για ένα ακόμα καλοκαίρι…

Για μπούλινγκ μίλησε ο δήμαρχος αλλά χωρίς να απαντά στην ουσία

Για τρομερό μπούλινγκ σε ό,τι αφορά την έκδοση τουριστικού οδηγού έκανε λόγο στην απάντησή του ο δήμαρχος, λέγοντας ότι έγιναν διαγωνισμοί για την υλοποίηση του καθώς ο τουριστικός οδηγός δεν αποτελεί ιστορικό κείμενο και τα άπαντα του δήμου αλλά αποτελεί έκτακτο ανάγνωσμα για τον ταξιδιώτη…

Για την γαλάζια σημαία είπε ότι η αξία της παραλίας φαίνεται από τους επισκέπτες που γεμίζουν την περιοχή όπως συμβαίνει και στη Βοϊδοκιλιά, ενώ εκτίμησε ότι φέτος θα είναι μια χρονιά χωρίς προηγούμενο…

Για τα απορρίμματα ζήτησε από τον κ. Ανδρινόπουλο να ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του δήμου πριν κάνει ερωτήσεις… Πάντως σε ό,τι αφορά το θέμα θα επανέλθει στο Σώμα.

Καυτές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της Τριφυλίας για φλέγοντα θέματα

Με αφορμή ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων στο πρώτο Δ.Σ. του θέρους, όπως ο Δημήτρης Κουτσούλης για την απαράδεκτη εικόνα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κυπαρισσίας, την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του ΟΣΕ αλλά και θέματα που αφορούν τα κοινοτικά διαμερίσματα, φάνηκε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι σοβαρά.

Ο κ. δήμαρχος απαντώντας για την παραλαβή κυκλοφοριακής μελέτης της Κυπαρισσίας υποστήριξε ότι θα εφαρμοστεί με την τοποθέτηση σημάτων με τις ελλείψεις που έχει θέσει η τεχνική υπηρεσία μαζί με το κυκλοφοριακό της άνω πόλης. Για τον ΟΣΕ μετα τον καθαρισμό χώρου με τη ΓΑΙΟΣΕ υπάρχει επαφή για την αξιοποίηση του κεντρικού κτιρίου, όπως και τη πλατεία του ΟΣΕ στο Καλό Νερό για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Για τα ετοιμόρροπα κτίρια σε χωριά υπάρχει θέμα με τους ιδιοκτήτες που δεν κάνουν ενέργειες για κατεδάφιση.

Για μπούλινγκ έκανε λόγο πάλι ο δήμαρχος σχετικά με την πατρότητα των έργων -καθώς τα έργα ως γνωστόν έχουν ως φορέα υλοποίησης την περιφέρεια Πελοποννήσου- λέγοντας ότι εμφανίζονται δικαιούχοι που δεν ασχολούνται με τα έργα, ενώ υπενθύμισε ότι ο δήμος ακολουθεί τις προγραμματικές συμβάσεις αν και παρατήρησε ότι όλα τα έργα βγαίνουν με χιλιάδες παρακαλητά προς τους αρμόδιους.

Καυστική ήταν η τοποθέτηση του Ζαχαρία Κανελλόπουλου για σκουπίδια, λιμάνι ώστε το έργο να λειτουργήσει με διαφάνεια προς όφελος των κατοίκων, ωστόσο δήλωσε ότι η συνεργασία Λιμενικού ταμείου, περιφέρειας και Δήμου είναι αυτή που θα εδραιώσει μια νέα εποχή για την ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί μείζον προτεραιότητα..

Γιάννης Μποζίκας

Leave a Reply