ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγώνας 5000 μ. στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

0
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
    ΤΟΥ ΚΕ.ΘΕ.Α. ΚΥΤΤΑΡΟ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
    ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

26η ΙΟΥΝΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους. Τα ναρκωτικά δε λύνουν προβλήματα, αντιθέτους δημιουργούν πολλά περισσότερα…
Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε διεθνώς ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχουν στον εορτασμό και διοργανώνουν την Κυριακή 25η Ιουνίου 2017, ώρα 19:30, ένα και μοναδικό αγώνα δρόμου και περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Ο Αγώνας 5000 μ. θα γίνει στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στην διεύθυνση (μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 23/6) καθώς και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία (μέχρι τις 7 μ.μ. με κόστος συμμετοχής 3 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλο στους τρις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών). Μετάλλιο σε όσους τερματίσουν.
Ο ΑΓΩΝΑΣ: Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.
Ιατρική Κάλυψη: Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα Υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.
Παράκληση της διοργάνωσης, να προτιμηθεί η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

Leave a Reply