ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

740 συλλήψεις το Μάιο στην Πελοπόννησο με τη μερίδα του λέοντος σε διαρρήξεις και ναρκωτικά!

0

Εντατικές είναι οι έρευνες της Αστυνομίας και στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της πάταξης της παραβατικότητας, η οποία στον καιρό της κρίσης, καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη. Οι ευρείες επιχειρήσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, είναι τουλάχιστον εβδομαδιαίες και στο πλαίσιο αυτών, καθώς και των καθημερινών, κατά τόπους ελέγχων μόνο το Μάιο, συνελήφθησαν 740 άτομα στους πέντε νομούς. Οι περισσότεροι, συνελήφθησαν για κλοπές και απόπειρες κλοπών, καθώς και για ναρκωτικά, από 90 άτομα σε κάθε περίπτωση. 161 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 136 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα, 89 άτομα για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων πολλά που αφορούν στον υγειονομικό κανονισμό. 62 για καταδιωκτικά έγγραφα, 39 για παραβάσεις γενικού οικοδομικού κανονισμού. 16 για παράβαση του Νόμου περί Όπλων, 13 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 10 για πλαστογραφία και 7  για ενδοοικογενειακή βία. Από 5 συλλήψεις μέσα στο Μάιο, σημειώθηκαν για ληστεία, λαθρεμπόριο και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ από 3, αναφορικά με το Νόμο περί βιασμών, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και μαστροπείας και πλαστών νομισμάτων. 2 συλλήψεις είχαμε για εκβίαση και άλλες 2 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και από 1 τέλος, για παράβαση του Νόμου περί εκρηκτικών και βεγγαλικών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και επιχειρήσεων, εξιχνιάσθηκαν 134 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών, καταστημάτων, οχημάτων και όχι μόνο, καθώς και απόπειρες, 68 υποθέσεις για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, 19 για παράβαση του Νόμου περί όπλων, 7 για πλαστογραφία, 5 για πλαστά νομίσματα, 4 υποθέσεις λαθρεμπορίου, 3 υποθέσεις ληστείας και 2 ανθρωποκτονίας. Επίσης, εξιχνιάσθηκαν από 1 υπόθεση εκβίασης, απάτης, παράβασης του Νόμου περί εκρηκτικών και βεγγαλικών και αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. Επίσης, εξαρθρώθηκε 1 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, στην Αργολίδα και συνελήφθησαν συνολικά, 6 άτομα, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της ίδιας οργάνωσης. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένα άτομο, για απόπειρα προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα και όχι μόνο.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Συνολικά τον περασμένο μήνα στους 5 νομούς της Περιφέρειας, κατασχέθηκαν 36,3 γραμμάρια ηρωίνης, 0,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1191,7 γραμμάρια χασίς, σπόροι κάνναβης, 232 ναρκωτικά χάπια, 5,3 γραμμάρια  ECSTASY, 244 δενδρύλλια κάνναβης, 20 γραμμάρια μεθαδόνης και 8 τσιγαριλίκια χασίς. Επίσης, κατασχέθηκαν 5 κυνηγετικά όπλα, 1 περίστροφο, 1 πιστόλι τύπου REPLICA, 108 φυσίγγια  διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ., 14 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες και 7 λοιπά όπλα, όπως σιδερογροθιές και συσκευές εκτόξευσης χημικής ουσίας και ράβδοι και συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης. Ακόμη, 58 βεγγαλικά και κροτίδες, 11.996,05 ευρώ, 45 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων  45, 5.501,09 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 12 ζυγαριές ακριβείας, 2 τριβεία κάνναβης, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 οχήματα, 22 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 47 κλαπέντα οχήματα, ενώ βρέθηκαν και ακόμη 29.

Leave a Reply