ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mέχρι την Πέμπτη οι πιστώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

0
 Τέλος στην αναμονή χιλιάδων παραγωγών – δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων πρόκειται να βάλει το ΥπΑΑΤ αφού εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται η καταβολή των καθεστώτων που αφορούν την φυτική και ζωική παραγωγή.
 Αν και η πληρωμή τους είχε ανακοινωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα,  η όλη διαδικασία είχε παγώσει με ευθύνη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκου Αντώνογλου, ο οποίος δεν είχε συντονίσει τις υπηρεσίες προκειμένου αυτές να ορίσουν τις τιμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, προκειμένου να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα.

Ειδικότερα,, τα επόμενα δύο 24ωρα πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς περισσοτέρων από 46.000 παραγωγών περισσότερα από 63 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα συνδεδεμένα καθεστώτα της βιομηχανικής ντομάτας, των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, του ρυζιού και των ζωικών (βόειο κρέας, πρόβειο και αίγειο κρέας ορεινών/μειονεκτικών περιοχών, πρόβειο και αίγειο κρέας πεδινών). Μένει ακόμα να οριστούν οι τιμές για τα συνδεδεμένα καθεστώτα βοοτρόφων (μέτρου 1) και αιγοπροβατοτρόφων (μέτρου 2).

Leave a Reply