ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθανάσιος Κλάδης και Δήμητρα Κολαμπά οι μεγάλοι νικητές στον Ιθωμαίο Δρόμο

0

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ”BΑΛΥΡΕΙΑ 2017″

ΜΟΥΣΙΚΕΣ βραδιές διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας το τριήμερο 3, 4, και 5 Ιουνίου ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, την Δευτέρα στις 6.30 μ.μ., διεξήχθησαν με επιτυχία οι καθιερωμένοι από δεκαετίες αθλητικοί αγώνες με την επωνυμία «Βαλύρεια 2017» υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας Μεσσηνίας, την Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Θάμυρις» τον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρα Βαλύρας και την F.C Ακαδημία Ιθώμης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημαντική συμβολή στην επιτυχία τους είχε ο νησιώτης τεχνικός διευθυντής στα φετινά “Βαλύρεια 2017” Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Την τελευταία 30ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 14χλμ. (σ.σ. οραματίστηκε ο καθηγητής Θεόδωρος Χ. Σταυριανόπουλος) με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών/ιών από κάθε γωνιά της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διήνυσαν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι -Αρσινόη-Λάμπαινα, τερμάτισαν στην πλατεία της Βαλύρας όπου είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου..

Μεγάλοι νικητές Ανδρών και Γυναικών
οι Αθανάσιος Κλάδης και Δήμητρα Κολαμπά

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο καλαματιανός δρομέας Αθανάσιος Κλάδης (1ος), δεύτερος ήταν ο Ηλίας Καπόγλης, τρίτος ο Γεώργιος Ψαλίδας. Ευχάριστη νότα στην κατηγορία Γυναικών παρά και τον καύσωνα που επικρατούσε αποτέλεσαν οι Δήμητρα Κολαμπά (1η), Ευγενία Βασιλαδιώτη (2η) και Μαρία Βασιλαδιώτη (3η) οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν στο τερματισμό, από τους εκατοντάδες θεατές. Την εκδήλωση των αθλητικών αγώνων με την επωνυμία “Βαλύρεια 2017” χαιρέτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου. Επίσης, τη γραμματειακή υποστήριξη καθώς και την τέλεση των αγώνων που στέφθηκαν με πρωτόγνωρη επιτυχία από διάφορα πόστα, είχαν οι κ.κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Νίκος Κυριαζής, Κώστας Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Μπουρολιάς, Ελένη Μακρή, Δήμητρα Καλλιμάνη, Τόνια Ηλιοπούλου, Δημήτρης Φιλιόπουλος, Σταύρος Η. Μακρής, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Ν. Φωτεινός Βασίλειος Φειδάς και Μιχάλης Νίκας.

Παρουσίες – Χαιρετισμοί
Τα «Βαλύρεια 2017» τίμησαν με τη παρουσία τους εκ μέρους της εκκλησίας ο εφημέριος πατήρ Ιωάννης Φωτεινός, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, ο τέως υφυπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, οι πρώην δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Ιθώμης Άρης Διαμαντόπουλος, οι νυν αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσήνης κ.κ. Γωγώ Παναγοπούλου και Κώστας Γεωργακόπουλος (σ.σ. “ψυχή” των φετινών αθλητικών εκδηλώσεων “Βαλύρεια 2017”), ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕ Ιθώμης Αθανάσιος Δ. Λύρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Περικλής Μαντάς, Αντωνία Μπούζα, Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Οιχαλίας Άρης Σταθόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕ Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας Ρούλα Τσαγκάρη, του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά, ο νυν και τέως πρόεδροι του πολιτιστικού συλλόγου Βαλύρας ο Θάμυρις κ.κ. Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Θόδωρος Λάγιος, Θανάσης Στ. Μπόβης, Ρόζυ Καρύδη, Νίκος Μπάκας, Νίκος Θ. Λάγιος, Μάριος Κοντοδήμος, Μανώλης Ραγκούσης, Σωτήριος Τσιλίκας, ο σύμβουλος της Ε.Π.Σ.Μεσσηνίας Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο οραματιστής των Ιθωμαίων οικονομολόγος-δημοσιογράφος Γιάννης Ε. Λινάρδος, ο καθηγητής Βιολογίας-ιστοριοδίφης Γιάννης Δ. Λύρας, εκπρόσωποι των καλαματιανών ΜΜΕ και χιλιάδες κόσμου από τη περιοχή της Ιθώμης του δήμου Μεσσήνης και των γειτονικών νομών της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αθλητικών αγώνων:

Δρόμος Υγείας 14χλμ
Κατηγορία Ανδρών
1.Αθανάσιος Κλάδης
2.Ηλίας Καπόγλης
3.Γεώργιος Ψαλίδας

Κατηγορία Γυναικών
1.Δήμητρα Κολαμπά
2.Ευγενία Βασιλαδιώτη
3.Ιωάννα Βασιλαδιώτη

Δρόμος 1500μ.
1.Αλέξανδρος Νικολάρι
2.Τάσος Καλογερόπουλος
3.Ιάσων Γεωργιόπουλος

400μ αγοριών
1.Αχιλλέας Π. Βίγκος
2.Αναστάσιος Μ. Νίκας
3.Χρυσοβαλάντης Δ. Μπουρίκας

100μ. Εφήβων
1.Αναστάσιος Μ. Νίκας
2.Μάνος Τραϊκόπουλος
3.Χρυσοβαλάντης Δ. Μπουρίκας

100μ. Νεανίδων
1.Μαριλένα Φεράι
2.Κλεοπάτρα Λικονάρι
3.Σταυρούλα Λεβεντοπούλου

60μ. Κορασίδων (10-12 ετών)
1.Μαρία Βίγκου
2.Γεωργία Ι. Δημητρακοπούλου
3. Αικατερίνη Π. Μπουρίκα

Σακκοδρομία
1.Μαριαλένα Βίγκου
2Ιωάννης Μαλεύρης
3.Άγγελος Μπουρίκας

Ποδηλασία 400μ.
1.Ηλίας Σ. Μακρής
2. Νικόλαος Πολιτόπουλος
3. Σταύρος Δ. Τσιλίκας

Ποδηλασία 100μ.
1.Κριστιάν Ντρέτσα
2.Γεώργιος Μπουρίκας
3.Θεόδωρος Μαθιός

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

60μ. Παμπαίδων (6-9 ετών)
1.Κώστας Ποίλας
2.Σπήλιος Δελλής
3.Βασίλειος Μαθιός

60μ. Παμπαίδων (9-12 ετών)
1.Ηλίας Π. Μπουρίκας
2.Μάριος Μ. Νίκας
3.Κριστιάν Ντρέτσα

60μ. Κορασίδων (7-9 ετών)
1.Θεοδώρα Δήμιζα
2.Μαριαλένα Βίγγου
3.Σωτηρία Ντουραμάκου

Leave a Reply