ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο για τις εκκλησίες της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

0

Ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του, να αναδεικνύει τα αξιοθέατά της και να τονίζει την ιστορική της σημασία, πραγματοποίησε την Κυριακή στο Λαογραφικό Μουσείο στην Ανω Πόλη, το αφιέρωμα: «Οι εκκλησίες της άνω πόλης Κυπαρισσίας μέσα από τους αιώνες». Πρόκειται για ένα αξιόλογο εγχείρημα του Αριστοτέλη Γκιουλή και του Κώστα Κωνσταντόπουλου, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι ιστορικοί ναοί της περιοχής ως μνημεία και ως σημεία αναφοράς στην ιστορία του τόπου μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για την συλλογή υλικού στο υπό έκδοση βιβλίο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, ενώ έκανε μνεία για το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε φέτος πρώτη φορά στα χρονικά λόγω του τοίχου προστασίας που δεν έχει αποκατασταθεί από τον Δήμο Τριφυλίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η παρουσίαση από τον Τέλη Γκιουλή περιλάμβανε ένα απαύγασμα από εικόνες και βίντεο, διηγήσεις και αναμνήσεις που αποτελούν βιώματα στην ιστορική πορεία της Άνω Πόλης. Οι δημιουργοί του αφιερώματος φιλοδοξούν, αφού εμπλουτίσουν το υλικό που θα παρουσιαστεί, να προχωρήσουν σε έντυπη έκδοση του, έτσι ώστε η γνώση που προκύπτει από αυτή την προσπάθεια να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους νεότερους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά στο οπτικοακουστικό υλικό αποτελεί η παρουσίαση του γνωστού δικηγόρου Ηλία Παναγιώτη Γιαννόπουλου με υλικό από τον πατέρα του που αποτελεί έναν από τους παλιότερους κατοίκους της Άνω Πόλης και τον συνταξιούχο εφημέριο της Αγίας Τριάδος π. Παναγιώτη Σταθόπουλο. Στην εκδήλωση εκτός από τον δήμαρχο Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα, έδωσαν το παρών δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος της περιφέρειας Γ. Μπακούρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων Παν. Λούτος, του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο πρ. πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων (και συνεργάτης της «Φ») Στάθης Παρασκευόπουλος και πλήθος κόσμου.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply