ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με το βλέμμα στην κρίση και τις Σχολές άμεσης αποκατάστασης οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

0

Αυλαία για τις πανελλαδικές εξετάσεις χθες, με τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, να ρίχνονται στη μάχη, διαγωνιζόμενοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σήμερα, σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που θα εξεταστούν στην Έκθεση και την Ελληνική Γλώσσα.
Χθες, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» το οποίο αφορούσε στις «παραινέσεις ενός πατέρα στην εποχή μας». Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα άρθρο 450-500 λέξεων που θα δημοσιευόταν στο περιοδικό του σχολείου τους και αφορούσε σε θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις. Το θέμα, οι περισσότεροι υποψήφιοι, πολλοί από τους οποίους έξω από το1ο ΕΠΑΛ της Καλαμάτας όπου και διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων σχολείων μιλώντας στη «Φ», όπως και εκπαιδευτικοί, το χαρακτήρισαν εύκολο. «Τα θέματα ήταν αναμενόμενα, ήταν από αυτά που περιμέναμε να γράψουμε», ανέφερε ο υποψήφιος Νίκος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας πως στάθηκε κυρίως στο ζήτημα του διαλόγου το οποίο δίνει λύσεις και διέξοδο σε πολλά προβλήματα. «Το θέμα ήταν εύκολο, έκανα υπερπροσπάθεια και τώρα κοιτάζω το επόμενο μάθημα», είπε μιλώντας στη «Φ» βγαίνοντας από το εξεταστικό κέντρο ο Στάθης Βλάχος, ενώ ο Κώστας Παπαδέας, δεν περίμενε το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο όμως χαρακτήρισε εύκολο. «Προσωπικά, δεν περίμενα να πέσει αυτό το θέμα στην έκθεση, δεν ήταν στα sos, εγώ εκτιμούσα ότι λόγω της επικαιρότητας, θα μας ζητούσαν να αναπτύξουμε ένα θέμα που θα αφορούσε στην τρομοκρατία ή στη θρησκεία, αλλά έγραψα καλά», ανέφερε ο Κώστας Παπαδέας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παιδιά στοχεύουν σε Σχολές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Νίκος Πετρόπουλος

Νίκος Πετρόπουλος

Στάθης Βλάχος

Στάθης Βλάχος

 Κώστας Παπαδέας

Κώστας Παπαδέας

ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ…ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, επιθυμεί και λόγω της κρίσης να γίνει ο Νίκος Πετρόπουλος, πυροσβέστης ο Στάθης Βλάχος και να εισαχθεί στις Στρατιωτικές Σχολές, στοχεύει ο Κώστας Παπαδέας, ο οποίος αυτό που πραγματικά ονειρεύεται, είναι η Γυμναστική Ακαδημία.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η Β΄ΒΑΘΜΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε ετοιμότητα, είναι και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μεσσηνίας, με τον προϊστάμενο Γιώργο Σταματόπουλο, να επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως η εισαγωγή του 1% των μαθητών των  ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, είναι σημαντική στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης της φοίτησης των παιδιών στα Λύκεια αυτά. Σήμερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ από αύριο έως και τις 14 του μηνός, οι εξετάσεις αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας στις 16 Ιουνίου και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού και τα Μαθηματικά και η Ιστορία Γενικής Παιδείας στις 19.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, αύριο θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά και ακολουθούν Αρμονία στις 23, έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά στις 24, ελεύθερο στις 26 και γραμμικό σχέδιο στις 27 του μηνός. Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά στις 28 Ιουνίου, τα Γαλλικά στις 29 και, τέλος, τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου.

panelladikes-1

ΕΥΧΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τις ευχές τους για καλή επιτυχία, έστειλαν σε όλους τους υποψηφίους, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης και άλλων φορέων, με τον περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο να επισημαίνει πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για την επίτευξη των στόχων τους. «Η δοκιμασία αυτή είναι σημαντική αλλά δεν είναι καθοριστική για τη ζωή σας, αφού θα υπάρξουν και άλλες μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στην πορεία σας προς ένα καλύτερο μέλλον.  Έχοντας πίστη στον εαυτό σας, οπλιστείτε με αισιοδοξία, ψυχραιμία, δύναμη και σιγουριά, και οι κόποι σας θα δικαιωθούν», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος και συνεχίζει. «Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες συνθήκες και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στο πλάι σας. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας και να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΛ. ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Μήνυμα απηύθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας:

«Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι στραμμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες που ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Διανύουν έναν μαραθώνιο και χρειάζεται να έχουν ψυχραιμία και ήρεμη σκέψη ώστε, με την ηθική συμπαράσταση γονέων και εκπαιδευτικών,  να ανταμειφθούν οι προσπάθειές τους. Είναι σημαντικό όλοι οι υποψήφιοι να έχουν στο νου τους ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις  είναι μια μεγάλη δοκιμασία  και εφαλτήριο για την επίτευξη των στόχων τους. Είναι όμως σημαντικός σταθμός και όχι τελικός προορισμός στο ταξίδι της ζωής.

Για όλους αυτούς τους νέους, που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας, έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να εργαστούμε για μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες μόρφωσης και απασχόλησης.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, συνεχίστε να προσπαθείτε και να παλεύετε για τα όνειρά σας. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και αισιοδοξία. Σας εύχομαι από καρδιάς να καλή επιτυχία», επισημαίνει η Ελένη Αλειφέρη.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αναφέρει: «Εύχομαι, στις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίζονται, να έχουν αντοχή, υπομονή και ψυχραιμία, που αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις της επιτυχίας, μαζί με τη μελέτη. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μία μόνο – όχι την πιο κρίσιμη – από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, τις οποίες θα αντιμετωπίσουν στη ζωή.
Εύχομαι, επίσης, στους γονείς και εκπαιδευτικούς, που είναι οι συμπαραστάτες των παιδιών μας, να γευτούν τη δικαίωση των κόπων τους. Ως Δημοτική Αρχή, μοχθούμε για τη βελτίωση των υποδομών της Εκπαίδευσης και για τη συνεχή πρόοδο της Καλαμάτας, ώστε να αποτελεί πόλη ελκυστική και με προοπτική απασχόλησης για τη νέα γενιά», ανέφερε ο κ. Νίκας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης: «Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή επιτυχία, δύναμη και ψυχικό σθένος για να ανταποκριθούν στην επίπονη, πλην όμως απαραίτητη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους των μαθητών, πάντα με την στήριξη και κατανόηση των γονέων και εκπαιδευτικών τους, από τους οποίους αντλούν δύναμη. Ανεξαρτήτως όμως αποτελέσματος, το βέβαιο είναι ότι το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας, με πίστη στον εαυτό τους και στα όνειρά τους», τόνισε ο κ. Τσώνης.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα:

«Με την έναρξη των  πανελλαδικών εξετάσεων σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Οι εξετάσεις αυτές είναι για σας μια πρώτη δοκιμασία που καλείστε να δώσετε  για το αύριο και το μέλλον σας. Όμως θα υπάρξουν  πολλές ευκαιρίες στην ζωή σας. Να προσέλθετε χωρίς άγχος, με πίστη και αυτοπεποίθηση  στις δυνάμεις σας και με νηφαλιότητα. Είναι περισσότερο από βέβαιο ,ότι θα σας απαιτηθεί από τη ζωή να δώσετε μάχες και να κάνετε προσπάθειες περισσότερες ,όπως είναι επίσης βέβαιο ότι στο τέλος θα επιτύχετε να δημιουργήσετε μια κοινωνία καλύτερη και ένα κράτος διαφορετικό με μόνο εφόδιο σας ,την παιδεία και τις δεξιότητες  που θα αποκτήσετε. Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε ως κοινωνία και  ως χώρα η αισιοδοξία σας, το αγωνιστικό ήθος σας μας κάνουν υπερήφανους, μας συγκινούν και μας δίνουν ελπίδα  για το αύριο. Οι γονείς σας μέσα από αντίξοες οικονομικές συνθήκες  θα συνεχίσουν να σας υποστηρίζουν και  να ενθαρρύνουν με κάθε τρόπο  τις προσπάθειές σας», αναφέρει ο Παναγιώτης Κατσίβελας.

129 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply