ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα» τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

0

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα» διοργανώνει την ερχόμενη  Δευτέρα 12 Ιουνίου στην Καλαμάτα το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο REX (Αριστομένους 26) και θα έχει διάρκεια 6 ώρες (10 π.μ. – 4 μ.μ.). Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 100 ευρώ, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και αναλυτικές σημειώσεις των εισηγήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νέους αγρότες που θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των προϊόντων τους, όσο και σε παλαιότερους που θέλουν να αναπτύξουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν επώνυμα, προσβλέποντας σε μια καλύτερη θέση στην αγορά. Απευθύνεται επίσης σε μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικών οργανώσεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρακτική κατανόηση και η εξοικείωση με τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία και την προώθηση επώνυμων αγροτικών προϊόντων.

Με τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, οι αγρότες θα είναι σε θέση να:

• Αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έχουν τα επώνυμα προϊόντα έναντι των ανώνυμων (χύμα) στην αγροτοδιατροφική αγορά.

• “Χτίσουν” την ταυτότητα του προϊόντος τους με τρόπο στρατηγικό, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τόσο του ίδιου προϊόντος όσο και της αγοράς στην οποία απευθύνεται.

• Εκμεταλλευτούν επιχειρηματικά την ταυτότητα του προϊόντος, για την προώθησή του σε συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες κρίνονται κατάλληλες.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις καθημερινές απαιτήσεις των αγροτικών εργασιών, την εποχικότητα των καλλιεργειών και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και των συναφών επιχειρήσεων, έχει σχεδιάσει σύγχρονα προγράμματα μικρής διάρκειας και προσιτού κόστους, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς, ακολουθώντας τις τάσεις του αγροτικού επιχειρείν.

Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό σχεδιασμό, Διαπραγματεύσεις, Εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών, Εμπόριο και κανάλια διανομής, Οργάνωση και Διαχείριση αγροτικών οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και επιχειρηματικά οφέλη, Φορολογικά θέματα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για το:

  • Πώς δημιουργώ “επώνυμα προϊόντα”;
  • Πώς αξιολογώ την αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαι;
  • Πώς αξιολογώ τους ανταγωνιστές μου;
  • Τί διαφοροποιεί και κάνει ελκυστικά τα προϊόντα μου;
  • Πώς χτίζω ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;
  • Πώς επιλέγω τους πελάτες μου;
  • Πώς χτίζω την Εικόνα που θέλω να έχουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα μου;
  • Πώς μπορώ να εμπνεύσω επιλογή και προτίμηση στους καταναλωτές;

 

Σχετικό άρθρο της εισηγήτριας  Έφης Λαζαρίδου μπορείτε να δείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, αλλά και για το πλάνο διεξαγωγής τους, μπορεί να ενημερωθεί κανείς από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς επίσης στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», στο τηλέφωνο 210 3739126, αλλά και στο www.excelixi.org, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή.

Leave a Reply