ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον Μπόμπολα τα σκουπίδια της Καλαμάτας μέχρι να γίνει κεντρική διαχείριση!

0

Στη Μαραθόλακκα για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, θα εγκατασταθούν σύντομα τα συνεργεία της Ανώνυμης Εταιρείας Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών «Ηλέκτωρ», συμφερόντων Μπόμπολα, καθώς χθες στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, έγινε αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας και απερρίφθησαν οι προσφορές των ICM και Ecowaste. Η διαδικασία του διαγωνισμού πλέον, προχωρεί στο επόμενο στάδιο, αυτό, της αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς, ενώ όπως προβλέπεται στο διαγωνισμό, η τοπική διαχείριση θα γίνεται μέχρι την έναρξη της κεντρικής. Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται συνολικά σε 6.249.000 ευρώ και συγκεκριμένα 4.166.400 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια με τη δυνατότητα μονοετούς παράτασης με προϋπολογισμό 2.083.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας, υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως και μέσω της κινητής μονάδας, θα γίνεται τεμαχισμός, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων και κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος.

Το Σώμα, στη χθεσινή του συνεδρίαση ωστόσο, έλαβε κι άλλες σημαντικές αποφάσεις και κυρίως την κατασκευή κοινόχρηστων τουαλετών σε κοινόχρηστους χώρου του Δήμου, η απουσία των οποίων δε συνάδει με την εικόνα μιας πόλης του πολιτισμού και του τουρισμού!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ  ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ!

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δημόσια WC ανατολικά και στο μέσον του κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου, στο δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Ιατροπούλου και Νέδοντος και σε σημείο πλησίον της συμβολής Νέδοντος και της γέφυρας προς την οδό Λαιΐκων. Τα  δημόσια αποχωρητήρια, θα φιλοξενηθούν σε ανεξάρτητα κτίσματα διαστάσεων 2,40 μ. x 5,60 μ. και ύψους 3 μέτρων και θα στοιχίσουν 28.000 ευρώ ύστερα από έκπτωση 35% που προσέφερε ο προσωρινός μειοδότης «Π. Σκριβάνος – Π. Γρουσουζάκος ΟΕ».

ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ  ΘΑΛΑΣΣΙΑ  ΣΠΟΡ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

Παράλληλα, αποφασίστηκε να εγκατασταθεί καινούργια παιδική χαρά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, καθώς και νέα παιδική χαρά στο αλσύλλιο του Αλμυρού, ενώ θα τοποθετηθούν παιχνίδια που λείπουν σε άλλες υφιστάμενες παιδικές χαρές. Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 43.951 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της περίφραξης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλού του Δήμου Καλαμάτας προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος, για την τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ  ΠΡΩΗΝ ΑΣΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙ

Η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε να διενεργηθεί διαγωνισμός για την επισκευή του κτιρίου του πρώην ΑΣΟ στον Άρι, προϋπολογισμού 48.000 ευρώ, με μειοδότρια την εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 49,96%. Σκοπός είναι να προκύψει ένας άνετος κλειστός πολυλειτουργικός χώρος, στον οποίο θα λαμβάνουν χώρα διαφόρων ειδών πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο χώρος αυτός μάλιστα, σε συνδυασμό με το όμορο κτίριο, που προσφάτως ανακαινίσθηκε με χρήση εκθετηρίου, σχετιζόμενου με τη λαογραφική, αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, δημιουργεί μία συγκεντρωμένη ενότητα πολιτισμού για τους κατοίκους της περιοχής.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply