ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα σκονάκια στην Ινδία την περίοδο των εξετάσεων είναι… must

0
 Πάνω από 600 μαθητές απέκλεισαν  οι αρχές κατά την τελευταία εξεταστική περίοδο επειδή έκαναν… σκονάκι. Οι μαθητές μάλιστα κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τις εξετάσεις για τα επόμενα 3 χρόνια. Επίσης περί τους 1.000 συνελήφθησαν για διευκόλυνση, ανάμεσά τους καθηγητές και γονείς, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι αμέσως μετά. Ορισμένοι πλήρωσαν ένα πρόστιμο 2,000 ρουπίες ($32) πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ, όπου απελπισμένοι γονείς και συγγενείς σκαρφαλώνουν προσπαθώντας να φτάσουν τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας και να δώσουν τα σκονάκια στα βλαστάρια τους. Μάλιστα είναι κάτι που κρατάει χρόνια στην Ινδία παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να ελέγξει την κατάσταση, ενώ οι επιτηρητές καθηγητές σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

 

Στην ίδια στιγμή, λίγο βορειότερα, στο Πακιστάν, οι συνάδελφοί τους επιτηρητές κάνουν… τα στραβά μάτια κάνοντας ό,τι πιο εύκολο στους μαθητές να αντιγράψουν με οποιοδήποτε διαθέσιμο τρόπο!

Οι μαθητές όχι μόνο έχουν βοηθήματα και λυτάρια ή τετράδια με σημειώσεις ανοιχτά πάνω στο θρανίο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν τους αποτρέπει κανείς από το να αναζητήσουν τις απαντήσεις χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα!

Ενίοτε επιθεωρητές επισκέπτονται τα κέντρα, ωστόσο σπανίως βρίσκουν κάτι αξιόμεμπτο, καθώς οι μαθητές προλαβαίνουν να κρύψουν τα… ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ωστόσο αρκετοί μαθητές πιάνονται στα πράσα από τους επιθεωρητές και τότε καταλήγουν να προετοιμάζονται για το επόμενο διαγώνισμα πίσω από τα κάγκελα! Πάντως, ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο δεν αποτρέπει τους υπόλοιπους, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πρακτική τους προκειμένου να επιτύχουν καλή βαθμολογία!

165 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply