ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από φθινόπωρο η ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας που για πρώτη φορά δεν έγινε πανηγύρι της Αγίας Τριάδος

0

Κάλλιο αργά… παρά ποτέ μάλλον σκέφτηκαν στον Δήμο Τριφυλίας για τα έργα ανάπλασης στην Άνω Πόλη, αλλά φυσικά μην περιμένετε την τουριστική περίοδο καθώς η αγωνία κατοίκων και καταστηματαρχών έχει φτάσει στο κόκκινο και όπως γράψαμε πρώτοι στην στήλη μας φέτος μετά από πολλές δεκαετίες δεν πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι της Αγίας Τριάδος στον διατηρητέο οικισμό!

Αυτή την φορά ο Δήμος Τριφυλίας μάλλον… πάει διακοπές, καθώς το έργο ανάπλασης θα δημοπρατηθεί προς τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αναδειχθεί ο εργολάβος που θα το αναλάβει. Αλλά μέχρι να αναλάβει, να υπογραφούν τεύχη δημοπράτησης και τα συναφή θα φτάσουμε τον Οκτώβριο. Δηλαδή θα μεσολαβήσει χειμώνας οπότε το έργο θα τελειώσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το επόμενο καλοκαίρι! Που θα είναι και… προεκλογικό!!!

Σε ό,τι αφορά τον τοίχο αντιστήριξης πάντως ο Δήμος σχεδιάζει να κατασκευαστεί εντός του θέρους κι εδώ αν όλα πάνε καλά με την μέθοδο της αυτεπιστασίας, οπότε θα αποτελεί ξεχωριστή κατασκευή από το σχέδιο ανάπλασης της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Ευτυχώς στην περιοχή οι φορείς με τους συλλόγους φρόντισαν να αναδείξουν τα καλντερίμια, την ονοματοδοσία ιστορικών σημείων, αλλά και την καθαριότητα στα σημεία ενδιαφέροντος. Θα επανέλθουμε για την περιοχή, καθώς τα προβλήματα, δυστυχώς δεν τελειώνουν εδώ…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply