ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για καλά διαβασμένους χθες τα θέματα των Πανελλαδικών – Οι υποψήφιοι ζητούν αλλαγή στον ψυχοφθόρο τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

0

Χωρίς ασάφειες ή σκοτεινά σημεία, αλλά… για καλά διαβασμένους ήταν χθες τα θέματα των μαθηματικών, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Άλγεβρα, ήταν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ από αύριο έως και τις 21 του μηνός, θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων.

Δύσκολα χαρακτήρισαν τα θέματα μιλώντας στη «Φ», υποψήφιες από την Καλαμάτα. «Ήταν αρκετά δύσκολα, δε γράψαμε καλά! Θα μπορούσαν να βάλουν πιο εύκολα, τουλάχιστον σε σύγκριση και με τις προηγούμενες χρονιές», δήλωσε η Αγγελική Φραγκισκάκη, η οποία ελέω… κρίσης, θέλει να εισαχθεί στην ΑΣΟΕ ή να ακολουθήσει τουριστικά, λογιστικά και γενικότερα, μια Σχολή που να έχει να κάνει με τα οικονομικά, καθώς θεωρεί πως «είναι το επάγγελμα του μέλλοντος». Απογοητευμένη, μια ακόμη υποψήφια που δίνει για δεύτερη φορά, κυνηγώντας το όνειρό της, να γίνει αστυνομικός. «Τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα! Εγώ δίνω δεύτερη φορά και απογοητεύτηκα! Έδωσα και το 2011 και δεν είχαν καμία σχέση! Ξαναέδωσα μόνο για να εισαχθώ στην Αστυφυλάκων και όσο μπορώ ηλικιακά αφού το όριο είναι τα 26 χρόνια, θα το παλέψω», ανέφερε η Βασιλική Δρακοπούλου, ενώ και τα δύο κορίτσια, στάθηκαν στο άγχος που προκαλούν οι πανελλαδικές.

ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

«Είναι τρομερά αγχωτική διαδικασία, το προκαλούν βέβαια και οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μας δίνουν με τον τρόπο τους να καταλάβουμε πως αν δεν τα καταφέρουμε, εδώ τελειώνουν όλα, πως δεν υπάρχει κάτι άλλο», τόνισε η Αγγελική Φραγκισκάκη, κατανοώντας ωστόσο πως «στην Ελλάδα του 2017, την Ελλάδα της κρίσης, όλοι προσπαθούν να αποκατασταθούν».

Αλλαγή άμεσα στον τρόπο εισαγωγής, επεσήμανε πως χρειάζεται, η Βασιλική Δρακοπούλου. «Πρέπει να μπαίνουμε μόνο με το απολυτήριο στις Σχολές! Εμάς η ζωή μας κρίνεται σε 4 μαθήματα, που για παράδειγμα η ύλη αυτή στα μαθηματικά, δε θα μας χρησιμεύσει, ούτε η Διοίκηση. Είναι κάποια μαθήματα που δε θα μου χρησιμεύσουν ποτέ στη ζωή μου», εξήγησε η νεαρή κοπέλα.

koritsia-panelladikes

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ Γ.Ε.Λ.

Όσον αφορά στους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, η σημερινή, είναι η δεύτερη ημέρα για τις Πανελλήνιες 2017 και έχει στο πρόγραμμα τα Μαθηματικά Προσανατολισμού των ομάδων Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, και τα Αρχαία, της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, και έτσι θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις Βάσεις 2017 και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply