ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαρκώς πιο κοντά η ανάπτυξη μεγάλης γερμανικής τράπεζας στην Πελοπόννησο!

0

Το θέμα της δραστηριοποίησης στην Πελοπόννησο, της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Sparkasse, τέθηκε μεταξύ πολλών άλλων επί τάπητος, στη συζήτηση που είχε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βάδης – Βυρτεμβέργης GuidoWolf, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Στουτγάρδη. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δύσκολη κατάστασης που παραμένει η χώρα, στην οποία η ύφεση έχει εδραιωθεί, τονίζοντας πως η βοήθεια της Ευρώπης, κρίνεται επιτακτική. «Η κρίση στην Ελλάδα, έχει τραυματίσει την ψυχή των συμπολιτών μας και αυτό το ζήτημα αποτελεί ένα παράδειγμα για να δει η Ευρώπη πως πρέπει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, γιατί χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη δεν μπορεί να υπάρξει. Σε διαφορετική περίπτωση οι ανισότητες θα βάλουν σε κίνδυνο την Ευρώπη», δήλωσε με νόημα ο περιφερειάρχης, ο οποίος επανέφερε το θέμα της επέκτασης στην Πελοπόννησο της γερμανικής τράπεζας. «Είμαι βαθιά αισιόδοξος ότι εμείς ως Ευρωπαίοι μπορούμε να τα καταφέρουμε σήμερα, ξεπερνώντας όλα αυτά που διαμορφώνουν την καινούργια σελίδα του σύγχρονου κόσμου, όπου οι συνεχόμενες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές μεταβολές δημιουργούν νέα δεδομένα», τόνισε ο κ. Τατούλης, χαρακτηρίζοντας ανταγωνιστικό – στρατηγικό πλεονέκτημα για την ευρύτερη περιοχής, την ανάπτυξη της Sparkasse στην Πελοπόννησο.

Νωρίτερα άλλωστε, ο περιφερειάρχης συμμετείχε σε ειδική – τεχνική συνάντηση με τον έπαρχο του Schwabisch Hallκ Gerhard Bauer, τον εκπρόσωπο της Sparkasseκ, Harald Felzen και τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για να υλοποιηθεί η πρόσφατη πολιτική συμφωνία του με τη μεγάλη γερμανική τράπεζα.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΠΡΟHΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, οι συνθήκες είναι πλέον πολύ πιο ώριμες από την προηγούμενη απόπειρα, η οποία δεν είχε τύχει της απαιτούμενης πολιτικής στήριξης και δεν ευοδώθηκε.

Ο κ. Τατούλης μάλιστα τόνισε, ότι «η ανάπτυξη των Sparkasse στην Πελοπόννησο θα δώσει λύσεις σε μείζονα προβλήματα της οικονομίας, θα προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών Περιφερειών, αλλά και πολλοί Δήμοι της χώρας, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ευόδωση της πολιτικής αυτής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Οι θεσμοί που είναι εγγύτατα στον πολίτη μπορούν να αντιμετωπίζουν τα επιμέρους προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, να ενισχύουν τις κυβερνητικές πολιτικές και πάνω απ’ όλα, σε μια καινούργια εμπειρία που έχουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θεμελιώνουν με τον καλύτερο τρόπο έναν υπερτοπικό θεσμό, ο οποίος μπορεί σήμερα να παίξει ένα σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Τατούλης κατά την υποδοχή από τον υπουργό, ενώ στη συνάντηση εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συμμετείχαν επίσης ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Hans Joachim Fuchtel, ο πρόεδρος των επάρχων και δημάρχων Βάδης – Βυρτεμβέργης Roger Kehle, ο έπαρχος του Schwabisch Hall Gerhard Bauer, o δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, καθώς και δήμαρχοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, διαμορφώνοντας μια νέα άποψη, «η Ευρώπη πρώτα και κοντά σε όλο τον κόσμο» και εξέφρασε την αισιοδοξία του «ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτή η κοινή μας προσπάθεια μπορεί να στείλει μηνύματα και πέραν των δύο λαών και χωρών. Τέτοιου είδους προσπάθειες δυναμώνουν την πίστη μας ότι όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, με σεβασμό στην πολιτισμική ιδιαιτερότητα του καθενός, μπορούν να συνθέτουν καινούργια πολιτισμικά αγαθά για το σύγχρονο κόσμο».

Leave a Reply