ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

0

Η πορεία συγκρότησης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, απασχόλησε τη σύσκεψη του Δήμου Καλαμάτας το βράδυ της Τετάρτης στο ιστορικό Δημαρχείο και η μέχρι τώρα ανταπόκριση από ενδιαφερόμενους γονείς κρίνεται ικανοποιητική. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16.00, και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, ενδεικτικά, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κ.λπ.

Οι γονείς μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις καθημερινά, μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουνίου, για τη συμμετοχή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ, στο ειδικό γραφείο που λειτουργεί στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο, Αριστομένους 28, στο ισόγειο.
Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων:
1ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 14ο,  18ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και στα Δημοτικά Σχολεία  Άριος, Ασπροχώματος,  Αρφαρών, Θουρίας και Λαιΐκων.

Leave a Reply