ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πού κοιτάζει η Γκόλφω κι άλλες ιστορίες

0

ΝΑΤΗ λοιπόν και πάλι η λεγάμενη με βλέμμα ναζιάρικο και γεμάτο υποσχέσεις έχοντας κάνει κιόλας το πρώτο της καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα της αισιόδοξης πόλης των πάλαι ποτέ ιβίσκων και τώρα κοιτάζει χαριτωμένα όποιον  την κοιτάζει.

ΔΕΝ χρειάζεται να πει τίποτα. Αρκούν τα μάτια της και το τσαχπινογαργαλιάρικο βλέμμα της που μιλούν από μόνα τους και λένε πολλά υποσχόμενα τα πάντα.

ΑΥΤΑ τα μάτια που ακτινοβολούν την οιστρηλασία των υποσχέσεων καθ’ οδόν προς την πραγματοποίησή τους είναι που κάνουν τη Γκόλφω περιζήτητη στους άρρενες οιστρηλάτες που παρά θιν’  αλός συχνάζουν και την περιμένουν πως και πώς να τη θαυμάσουν.

***

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ πια κι ας κάνει τσαλιμάκια ο καιρός, οι κολυμβητές βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους στις παραλίες και δείχνουν να το διασκεδάζουν για τα καλά.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα θερινά στέκια, αυτά άρχισαν ήδη να ανεβάζουν τις επιδόσεις τους λόγω αυξημένης πελατείας.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι εδώ κι αυτό καμία κρίση δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

***

ΠΟΥ κοιτάζει η Γκόλφω, αναρωτιέται εκείνος που κοιτάζει προς το μέρος της και θα’θελε πολύ να τον κοιτάζει, αλλά μάταια ελπίζει.

Η ΓΚΟΛΦΩ κοιτάζει προς το μέρος που βρίσκεται το γκαρσόνι για να δώσει παραγγελία, καθ’ ότι η μέρα είναι ζεστή και έχει καψώσει.

ΤΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ πλησιάζει και η παραγγελία δίνεται. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη μεταξύ τους κι όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά για ό,τι ήθελε προκύψει.

***

ΚΙ ΕΝΩ η Γκόλφω είναι παραλία, προς τα εκεί κατευθύνεται και ο Πωλ Κέρμπουρι ορεξάτος και μηχανάτος για να δώσει πάλι τα δικά του ρεσιτάλ παρά θιν’ αλός και αυτό το καλοκαίρι.

ΠΡΟΣ παραλία  μεριά ετοιμάζεται να οδεύσει και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος ενώ ο Γαμπρουλίνης ήδη γαμπρίζει στο Da Luz.

ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια και ο Αγαπούλης που δεν γίνεται Αγαπουλίνης για να μην τον συσχετίσουν με τον Γαμπρουλίνη. Ο Αγαπούλης λοιπόν είναι ήδη παρών σε όλη την παραλιακή ζώνη της αισιόδοξης πόλης των πάλαι ποτέ ιβίσκων με το καμάκι ανά χείρας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply