ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα 69,13 ευρώ ο τόνος συν ΦΠΑ το κόστος του μεγάλου έργου της Περιφέρειας για τα σκουπίδια!

0

Στο φως, έφερε χθες με απάντησή του στο βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το κόστος της διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων, του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης της Πελοποννήσου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας στον Αρκά βουλευτή, παρέθεσε αναλυτικούς πίνακες με το κόστος ανά έργο ΣΔΙΤ. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προβλέπονται τρεις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων συνολικής δυναμικότητας 200.000 τόνων,

  • τρεις Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων
  • δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων,
  • λειτουργία και συντήρησης των παραπάνω εγκαταστάσεων
  • Καιμ εταφορά των απορριμμάτων από τους Σταθμούς μεταφόρτωσης στους ΧΥΤΥ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος όλων αυτών λοιπόν, για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος και έχει χυθεί πολλή μελάνη, ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, εκ των οποίων τα 66 εκατ. ευρώ, προέρχονται από κοινοτική χρηματοδότηση.
Για τον πολίτη το μεσοσταθμικό κόστος, ανέρχεται σε 69,13 ευρώ ο τόνος +ΦΠΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ…

Το έργο αυτό, βάση και των στοιχείων που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός, είναι το μεγαλύτερο και το πλέον ολοκληρωμένο σε αυτό τον τομέα, για το οποίο επίσης έχει διασφαλιστεί και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντινόπουλος, καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση και να πράξει τα δέοντα ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του. «Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις τοπικές αντιδικίες και τον εύκολο λαϊκισμό. Μετά την πρώτη επίσημη απάντηση του υπουργείου, όλοι, Περιφέρεια, Δήμοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση πρέπει να επικεντρωθούν επί του θέματος αυτού και όχι σε άλλα παρελκόμενα, τα οποία δεν αφορούν το έργο. Η ωριμότητα όλων μας, θα αποδείξει αν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα πρόστιμα που πληρώνουν οι πολίτες καθώς και στη δημιουργία 1.000 νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, που απαιτούν απάντηση στην πράξη. Ας είναι η απάντηση του υπουργού μια πραγματική βάση για συζήτηση χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς. Καλούμε την κυβέρνηση να αποφασίσει επιτέλους αν θα προχωρήσει το έργο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Leave a Reply