ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κτίριο του παλιού μύλου στο λιμάνι της Καλαμάτας!

0

Αμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία υπάρχει στο λιμάνι της Καλαμάτας, προερχόμενος από το κτίριο του παλιού μύλου. Με καθυστέρηση η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ανακοινώνει το γεγονός και καλεί τον ιδιοκτήτη να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας στην περιοχή, αλλιώς θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια εγγράφου που απέστειλε ο Δήμος Καλαμάτας, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν αυτοψία στις 16 Μαΐου 2017 εντός του εγκαταλελειμμένου κτιρίου των παλαιών κυλινδρομύλων, που βρίσκεται στην οδό Ψαρών της Καλαμάτας, στο λιμάνι. Εκεί διαπιστώθηκαν τα εξής, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ανωτέρω Υπηρεσίας, που υπογράφει η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας:

«Στον ανωτέρω χώρο εξακολουθούσε να υπάρχει ανεξέλεγκτη είσοδος των ατόμων από τα ανοίγματα που υπήρχαν (πόρτες – παράθυρα). Εντός του κτηρίου στο ισόγειο υπήρχαν πολλά περιττώματα και απορρίμματα. Στον υπαίθριο χώρο υπήρχαν απορρίμματα και ανοιχτός βόθρος χωρίς να υπάρχει κάλυμμα με κίνδυνο να πέσει κάποιος μέσα.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν ανθυγιεινές εστίες και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία γενικότερα».

Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου καλείται να προβεί άμεσα στον καθαρισμό των ανωτέρω χώρων, στην τοποθέτηση κλειστού φρεατίου στο βόθρο, στο κλείσιμο όλων των ανοιγμάτων ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο κτήριο και σε απεντόμωση και μυοκτονία όλων των χώρων. Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες».

Leave a Reply