ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις θα εξετάσουν αύριο από τη Μεσσήνη οι αγρότες που βάλλονται από παντού!

0

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Μεσσήνη, η σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για μια σειρά από σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τιμές των προϊόντων, οι μειώσεις των συντάξεων, οι αυξήσεις των εισφορών και πολλά άλλα θέματα, με τον Αργοτοκτηνοτροφικό Σύλλογο της Μεσσήνης, να καλεί όλους να συμμετάσχουν. «Με την ψήφιση του 4ου μνημονίου, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και με τα προηγούμενα μνημόνια, που ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, που συμφωνούν όλοι τους με τους «θεσμούς», μπαίνουν στο στόχαστρο ότι κατακτήσαμε με τα μπλόκα και τους αγώνες μας. Προβλέπει τη μείωση των συντάξεων από το 2019, την μείωση του αφορολόγητου από το 2020, επιβαρύνοντας με επιπλέον 660 ευρώ φόρο τον κάθε αγρότη και αγρότισσα. Προχωρούν στο σχεδιασμό να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ όπως ισχύει φέτος ενώ θα φορολογούμαστε με βάση όχι το πραγματικό εισόδημα αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης. Επιβάλλουν νέο χαράτσι στο νερό, πλήττοντας διπλά τους αγρότες, αφού θα το πληρώσουμε τόσο για την ύδρευση του αγροτικού νοικοκυριού, όσο και για άρδευση των καλλιεργειών μας. Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Αυξάνεται κι άλλο η ανέχεια και η φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας στα χωριά», επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, που στέκονται και στα προβλήματα που χρόνια αντιμετωπίζουν, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τον καιρό.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

«Την ίδια στιγμή έχουμε καταστροφές στην παραγωγή από χαλαζοπτώσεις, παγετούς.  Ο μεγάλος για την εποχή καύσωνας, πριν δυο εβδομάδες, είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, να πλήξει την καρπόδεση στα ελαιόδεντρα. Όποια παραγωγή  έχει μείνει, θα έχει να αντιμετωπίσει τον ελλιπή σχεδιασμό και την υποβάθμιση του ενιαίου προγράμματος της δακοκτονίας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φέτος. Την ίδια στιγμή μια σειρά αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, όπως η πατάτα και τα κηπευτικά», τονίζουν οι αγρότες που καλούν όλους σε συμμετοχή. «Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν ενεργά στην σύσκεψη, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου της Μεσσήνης.

Leave a Reply