ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παράταση για τις μεταβιβάσεις μέχρι τέλος του μήνα και κανονικά μέχρι τις 15 Ιουνίου οι ενεργοποιήσεις!

0

Κυριολεκτικά στο… και 1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, αποφάσισε χθες, στην εκπνοή της παράτασης, να δώσει μια ακόμη, διάρκειας αρκετών ημερών, στην υποβολή από τους αγρότες, των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων. Έτσι λοιπόν, χθες δεν έληξε η προθεσμία, η οποία θα εκπνεύσει τελικά, στις 30 Ιουνίου.
Ο κ. Αποστόλου, φέρεται να έλαβε υπόψη τον αυξημένο αριθμό των αιτήσεων μεταβίβασης και το λιγοστό χρόνο, τον οποίο είχαν στη διάθεση τους για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης και των αιτήσεων μεταβίβασης οι γεωργοί όσο και οι πιστοποιημένοι φορείς υποβοήθησης υποβολής.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ  ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί πως η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2017 δεν αφορά και στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017, η οποία εκπνέει στα μεσάνυχτα της 15ης Ιουνίου. Η παράταση, δεν επηρεάζει την ημερομηνία, κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα αγροτεμάχια για το έτος 2017, δηλαδή την 31η Μαΐου 2017, κι έτσι με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης για φέτος.

Και αν –προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει δοθεί άλλη παράταση για τις ενεργοποιήσεις, το ίδιο δε συμβαίνει με τις ακυρώσεις και τις τροποποιήσεις!
Η καταληκτική, ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα, μέχρι δηλαδή το τέλος του μήνα, των οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης παρατείνεται τελικά, όπως αποφάσισε χθες ο υπουργός, μέχρι 10 Ιουλίου 2017.

Leave a Reply