ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικές εκδηλώσεις σήμερα για τους ηλικιωμένους στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηπιόνη»

0

Αυλαία ρίχνει απόψε στην Καλαμάτα, η ενημερωτική καμπάνια των ηλικιωμένων ατόμων για σημαντικά ζητήματα υγείας, στο πλαίσιο του εθνικού πιλοτικού προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της υγείας των ηλικιωμένων «Ηπιόνη», το οποίο συνδιοργάνωσαν αρκετοί φορείς και ειδικότερα, στελέχη του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.
Σήμερα, όπως και χθες, τα μέλη του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», πραγματοποιούν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας με πελματογραφίες στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ, ενώ στις 6 το απόγευμα, στο Β΄ ΚΑΠΗ της πόλης, επαγγελματίες υγείας, θα πραγματοποιήσουν ομιλία με θέματα που αφορούν στη διατροφή, την πρόληψη πτώσεων, την οστεοπόρωση και τις αλλαγές που γενικότερα, επιφέρει, η Γ΄ Ηλικία.

«Η υπηρεσία μας που ευαισθητοποιείται σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υλοποιεί αυτήν την εβδομάδα το εθνικό πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων «Ηπιόνη» και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε η διευθύντρια υπηρεσίας Νοσοκομείου Καλαμάτας Μαρία Γκούζου, ενώ στην καμπάνια αυτή, αναφέρθηκε η υπεύθυνη του προγράμματος νοσηλεύτρια, Αγγελική Αθανασοπούλου. «Στην εκστρατεία, στόχο έχουμε να προβάλουμε, να ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε να αλλάξουν στάση, τα άτομα της Γ΄ Ηλικίας, καθώς θεωρούμε ότι με την αλλαγή συμπεριφοράς, βοηθούμε τους ηλικιωμένους να έχουν μια ποιοτικότερη ζωή και προλαμβάνουμε», επεσήμανε η κα Αθανασοπούλου και συνέχισε. «Εστιάζουμε στις πτώσεις και στην οστεοπόρωση, γιατί οδηγεί στην απομόνωσή τους, έχει μεγάλο κόστος για το σύστημα υγείας και εμείς τους θέλουμε ενεργούς. Τους αγαπάμε και τους το δείχνουμε με δράσεις που έρχονται πρώτη φορά στη Μεσσηνία, όπως για παράδειγμα το «τάνγκο», ένα σύστημα εκγύμνασης για πρόληψη πτώσεων, το οποίο γίνεται για χρόνια στο εξωτερικό και είναι πιστοποιημένο, γι’ αυτό φέραμε και την πιστοποιημένη φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Μανωλοπούλου η οποία έκανε μαθήματα εκμάθησης και στα δύο ΚΑΠΗ, ενώ δημιουργήσαμε και βιωματικό σεμινάριο για τις πτώσεις», ανέφερε η κα Αθανασοπούλου, με την υπεύθυνη επισκεπτών υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ευαγγελία Τουλάκου, να αναφέρεται στην «Ηπιόνη». «Είναι ένα πρόγραμμα με εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να διαμορφωθούν τα δίκτυα και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Ξεκίνησε με το σακχαρώδη διαβήτη και στοχεύει στην ενημέρωση των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους», ανέφερε η κα Τσουλάκου, ενώ την πρωτοβουλία αυτή, χαιρέτησε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος. «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των αγαπητών μου συνεργατών και την υλοποίηση του προγράμματος «βαδίζοντας σταθερά», το οποίο απευθύνεται στην Γ΄ Ηλικία. Είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και είμαι υπερήφανος που το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου μας, έχει στις τάξεις του, τέτοιες σημαντικές προσωπικότητες που στοχεύουν στην προσφορά στο συνάνθρωπο και αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς σε συνεργασία και με άλλους Δήμους, θα διοργανώσουμε τέτοιες εκδηλώσεις για να έχει ενημέρωση ακόμη και ο τελευταίος πολίτης», δήλωσε καταληκτικά ο Γιώργος Μπέζος.

176 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply