ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων καρκινοπαθών με τη Μονάδα Χημειοθεραπείας και το Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο

0

xhmeiotherapeia

Tέλος στο επίπονο και κοστοβόρο ταξίδι των καρκινοπαθών στην Αθήνα κυρίως ή στην Πάτρα, βάζει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς ήδη ετοιμάζεται και θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο, η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας. Η εξέλιξη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του, Γιώργος Μπέζος, προσανατολίζεται και στη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για τον καρκίνο, το οποίο θα εξυπηρετεί, ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

«Η έλευση παθολόγου – ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχει αλλάξει τα δεδομένα και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε έναν άλλο, πιο ολοκληρωμένο και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό», δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος, εξηγώντας όλα όσα έχουν ήδη προγραμματιστεί. «Μέχρι πρότινος, η διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας ενός καρκινοπαθούς, γινόταν στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού.

Εδώ, γίνονταν χημειοθεραπείες μόνο για τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, για τους οποίους ο θεράπων παθολόγος – ογκολόγος, έφτιαχνε το κατάλληλο σχήμα και με βάση αυτό, κάναμε τις θεραπείες. Πλέον και η διάγνωση και η θεραπεία, όπως και η παρακολούθηση φυσικά, θα μπορεί να γίνεται από το Νοσοκομείο μας και ο Μεσσήνιος να μη χρειάζεται να φεύγει και να πηγαίνει αλλού», ανέφερε ο διοικητής, ο οποίος επεσήμανε πως τα οφέλη αυτά θα φανούν πολύ σύντομα, καθώς ο σχεδιασμός και οι απαραίτητες διαδικασίες, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς . «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας, υπολογίζεται να είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες και θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου! Θα διαμορφωθεί ο χώρος, θα αγοραστούν τα μηχανήματα και όλος ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπέζος, ο οποίος ανέφερε πως μηνιαίως ο αριθμός των χημειοθεραπειών πλησιάζει τις 300!

Η ανακούφιση των καρκινοπαθών της Μεσσηνίας, αλλά και όλων των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν λειτουργήσει και το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, το οποίο σχεδιάζεται ήδη, ενώ έχει ανάψει για την υλοποίησή του, το πράσινο φως των αρμοδίων φορέων.

ΑΝΑΨΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

«Έχουμε πει πως το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, θα το φτάσουμε ψηλά και οδηγός μας είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. Μια από αυτές, σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η δημιουργία και λειτουργία, ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας και συνέχισε. «Δεν μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, απαρτιζόμενη από τους πέντε νομούς και με έναν πληθυσμό 600.000 ανθρώπων, να μη διαθέτει ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, που να θεραπεύει τον καρκίνο. Δεν έχουμε περιοριστεί μόνο στο να το λέμε, ειδικοί έχουν επισκεφθεί ήδη το Νοσοκομείο μας και έχουν ελέγξει κατά πόσο το νοσηλευτικό μας ίδρυμα, πληροί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου», τόνισε ο Γιώργος Μπέζος, αποκαλύπτοντας πως το πράσινο φως, έχει ήδη ανάψει. «Η απάντησή τους, είναι θετική και ο χώρος που εντοπίζεται, αφού έχει γίνει και σχετική μελέτη, είναι ο χώρος του υπογείου, αφού συνήθως τα Ακτινοθεραπερυτικά Κέντρα, φιλοξενούνται σε ισόγεια ή υπόγεια, για λόγους στατικότητας. Έτσι, τόσο η Μονάδα Χημειοθεραπειών, όσο και το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο, θα αποτελούν τη νέα «πτέρυγα» η οποία θα απευθύνεται στη θεραπεία του καρκίνου», επεσήμανε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος καταληκτικά, ανέφερε πως ήδη περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Νοσοκομείου για την τροποποίηση οργανισμών, την οποία ζήτησε να καταθέσει, το υπουργείο. «Η πρόταση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που στελεχιακά απαιτεί η λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου, η οποία δεν είναι μια απλή διεκδίκηση στα στενά όρια του νομού Μεσσηνίας. Το θέμα αυτό, το έχω θέσει και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς η λειτουργία του, θα καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νομών», είπε με νόημα ο Γιώργος Μπέζος «ξεδιπλώνοντας» το όραμά του, για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, πρότυπο αλλά και πρωτοπόρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply