ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακύκλωση γυαλιού στην Τριφυλία

0

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος της προμήθειας κάδων ανακύκλωσης γυαλιού για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Τριφυλία μετά την σχετική απόφαση που πέρασε από την αρμόδια επιτροπή. Πρόκειται για την προμήθεια με 30 κάδους ανακύκλωσης γυαλιού προερχόμενα από την Εταιρεία Ελληνικής Ανακύκλωσης Απορριμμάτων με την σχετική πρόταση να προβλέπει την τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία των πόλεων αλλά και σε σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς στο Δήμο συλλέγονται μεγάλες ποσότητες γυαλιού.

Η τοποθέτηση των κάδων πραγματοποιείται με την διαδικασία να εποπτεύει η Υπηρεσία Καθαριότητας με έμφαση σε ξενοδοχεία αλλά και κεντρικά σημεία πλατειών ή πάρκων κατανεμημένα στις περιοχές του δήμου, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία καθώς και στη Μαραθόπολη και το Καλό Νερό.

Φυσικά προτεραιότητα είναι να προσέξουν οι δημότες ώστε να μην κάνουν συλλογή του γυαλιού µε άλλα υλικά, η αξιοποίηση των γυάλινων συσκευασιών στην ανακύκλωση. Η αποκομιδή και η μεταφορά του ανακυκλώσιμου υλικού διεξάγεται μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) υπό την εποπτεία του αρμόδιου τμήματος του Δήμου.

Leave a Reply