ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία η πρώτη εβδομάδα – 24 ευρώ επίσκεψη στους γιατρούς των απογευματινών ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

0

mpezos

Επιτυχημένη, κρίθηκε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στα οποία, σε αντίθεση με άλλα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι Μεσσήνιοι, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με 24 μόλις, ευρώ, καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα, “εκμεταλλεύτηκε” μια υπουργική απόφαση περί άγονης ζώνης. “Όλες τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τη νομική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας, ψάξαμε και δουλέψαμε πάνω στο νομικό πλαίσιο, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων. Βάση μιας παλαιότερης υπουργικής απόφασης, που έχει να κάνει με τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε άγονη ζώνη, ο τιμοκατάλογος των ιατρείων είναι μειωμένος, δηλαδή από τα 50 και 40 ευρώ που ισχύει ανά επίσκεψη, όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση και εφαρμόζουν τα περισσότερα Νοσοκομεία, εμείς θα ακολουθήσαμε τον τιμοκατάλογο περί άγονων, όπου η τιμή για κάθε ραντεβού, ανεξάρτητα από το βαθμό και την ειδικότητα του γιατρού, είναι 24 ευρώ, κάτι που εφαρμόστηκε και προχθές και είναι σημαντικό να το γνωρίζει η τοπική κοινωνία”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο θέμα, ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέζος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων, όπως λέγονται αλλιώς τα απογευματινά ιατρεία, δεν είναι κάτι καινούριο στο ΕΣΥ, καθώς ο θεσμός αυτός λειτουργεί σχεδόν τα τελευταία 20 χρόνια. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, αποφάσισε να τον θέσει σε λειτουργία και στην Καλαμάτα, με το ενδιαφέρον την περασμένη Τετάρτη, που ήταν και η πρώτη ημέρα λειτουργίας, να είναι μεγάλο. Τα απογευματινά ιατρεία, με αρκετές ειδικότητες, θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη και την πρώτη ημέρα, κλείστηκαν 25 ραντεβού και προσήλθαν 24 ασθενείς. Η ειδικότητα που ενδιαφέρει περισσότερο τους ασθενείς, φαίνεται πως είναι αυτή της οφθαλμολογία, ενώ δυναμικά στη.. λίστα, μπαίνουν και οι υπόλοιπες.

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ

3 ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ

Το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αναπτύσσεις μια ιδιαίτερη δυναμική, καθώς η δραστήρια διοίκησή του, με πρωτοβουλίες κυρίως του διοικητή Γιώργου Μπέζου, έχει προβεί σε σειρά δράσεων και λήψεις αποφάσεων ου ήδη αποδίδουν… καρπούς. Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει αλλάξει εικόνα κτιριακά, εξοικονομεί αρκετά χρήματα ύστερα από την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, έχει εξοπλιστεί με νέα – σύγχρονα μηχανήματα, από δωρεές και όχι μόνο, ενώ καλύπτει σταδιακά και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο, ιατρικό κυρίως και όχι μόνο, προσωπικό. Συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το θεσμό των επικουρικών γιατρών, καθώς ήδη 40 από αυτούς, διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν αναλάβει θέσεις. “Αυτό, δεν είναι κάτι που συναντάς εύκολα σε περιφερειακά Νοσοκομεία, αφού οι γιατροί αυτοί, αμείβονται από τον προϋπολογισμό των ιδρυμάτων και ένα επαρχιακό νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να αντέξει όλο αυτό το μισθολογικό βάρος”, δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος, επισημαίνοντας πως στην εξέλιξη, καθοριστικό ρόλο, έπαιξε η εξοικονόμηση πόρων. “Σ’ αυτό, έχουν συμβάλει οι παρεμβάσεις που κάναμε για την εξοικονόμηση πόρων, τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται τώρα! Θέλω όμως να τονίσω και τη σημαντική παρέμβαση που έχει λάβει χώρα, μέσω της δυνατότητας που παρέχεται στα Νοσοκομεία που έχουν επικουρικούς γιατρούς και έχουν προσληφθεί το 2016, να εντάσσονται σε Κοινοτικό Πρόγραμμα και να αμείβονται από εκεί. Από τα 40 άτομα, οι 19 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μισθολογικής κάλυψης, με αποτέλεσμα τα χρήματα για την αμοιβή τους, που καλύπτεται από το πρόγραμμα, να μπορούν να διατεθούν για άλλες ανάγκες ή και για να προσλάβουμε ακόμη περισσότερους επικουρικούς γιατρούς”, δήλωσε ο κ. Μπέζος, επισημαίνοντας πως ξεκίνησε η διαδικασία για την πρόσληψη ενός ακόμη παθολόγου, οφθαλμίατρου και νευρολόγου.

 

Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ 5 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχουν προσληφθεί και πέντε μόνιμοι γιατροί το τελευταίο διάστημα. “Με την τελευταία προκήρυξη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας δικαιούτο πέντε μόνιμους γιατρούς, δύο παθολόγους, έναν ΜΕΘ, έναν γαστρεντερολόγο και έναν αναισθησιολόγο και ο κύκλος αυτός των προσλήψεων έχει ήδη ολοκληρωθεί με δημοσίευση σε ΦΕΚ”, δήλωσε ο διοικητής του ιδρύματος, τονίζοντας πως κάποιοι ήδη έχουν αναλάβει και υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των προσλήψεων. “Εκκρεμεί μια καινούρια θέση παθολογίας, όπου είχαμε πάντα πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης στις παθολογικές κλινικές, όμως φαίνεται σιγά – σιγά ότι και αυτό το κενό θα καλυφθεί. Έχουμε μια θέση παθολογίας την οποία την έχουμε προκηρύξει και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μέσα από τις εγγυήσεις που θα προσκομίσουν οι εισηγητές που έχουν κληρωθεί”, τόνισε καταληκτικά, ο Γιώργος Μπέζος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply