ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία Βαγγ. Μπούτα για τα άσχημα μαντάτα που έρχονται: «Πράσινο φως» για νέες κινητοποιήσεις των αγροτών άναψε χθες σε ευρεία σύσκεψη στη Μεσσήνη

0

mpoytas-baggelhs

Στους δρόμους για μια ακόμη φορά οι αγρότες, οι οποίοι αφιερώνουν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, στην διοργάνωση κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι ενωτικές αγωνιστικές Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αψηφώντας τον καιρό, με μπλόκα, αποκλεισμούς και διαμαρτυρίες, θα υψώσουν ηχηρή φωνή διαμαρτυρίας σε κάθε γωνιά της χώρας, με τη Μεσσηνία να πρωτοστατεί! Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαία, ήταν χθες η παρουσία στο νομό, του προέδρου της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος ενημέρωσε τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, για τις μορφές διεκδίκησης και αγώνα, επισημαίνοντας μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως ο κόμπος, έφτασε στο… χτένι. “Έχουμε αποφασίσει και αυτός είναι ένας λόγος που συγκεντρωθήκαμε στη Μεσσήνη, να έχουμε αγωνιστικές δράσεις, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπής, από το δημαρχείο της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του εκεί, Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, ευρεία και εκτεταμένη σύσκεψη, αναπτύσσοντας το σχέδιο δράσης. “Οι κινητοποιήσεις αυτές, θα έχουν κυρίως έντονη την παρουσία μας στις Εφορίες, καθώς ενώ κατακτήσαμε το αφορολόγητο, το κουτσουρεύουν και επίσης, έχουμε και τα “χαράτσια” έρχονται”, δήλωσε ο κ. Μπούτας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα σημεία, στα οποία θα καταλήξουν οι πορείες διαμαρτυρίας των αγροτών, που θα πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα, σε όλη τη χώρα.

“Μεγάλη πληγή για ‘μας, είναι το θέμα του ΕΛΓΑ, έξω από τα καταστήματα του οποίου, επίσης θα πραγματοποιήσουμε κινητοποιήσεις, καθώς είναι πραγματικό όνειδος, αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος με… ψέματα κάθε φορά, δηλώνει ότι σε έξι μήνες να πληρωθούν όσοι αγρότες έχουν υποστεί ζημιές και έρχεται ο Οργανισμός και μοιράζει πενταροδεκάρες χωρίς να καλύπτει η αποζημίωση αυτή, το πραγματικό μέγεθος”, επεσήμανε ο κ. Μπούτας, ο οποίος αναφερόμενος στον… τρίτο σταθμό αντίδρασης των αγροτών, “έδειξε” τις τράπεζες.

Τα προβλήματα των αγροτών πλέον, λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ο αγώνας, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, είναι μονόδρομος.”Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε, ότι η μικρομεσαία αγροτιά ξεκληρίζεται! Αυτή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τη γενικότερη πολιτική που ασκείται φυσικά, την πολιτική των κυβερνήσεων με τα μνημόνια, τους φόρους, τα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το μεγάλο κόστος παραγωγής και την επικράτηση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και στο δικό μας πλέον τομέα, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα και αυτό φαίνεται πολύ καλά σε όλες τις περιοχές της χώρας, χρόνο με το χρόνο”, δήλωσε ο κ. Μπούτας και συνέχισε. “Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση λοιπόν, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων που συστάθηκε από τις προπέρσινες κινητοποιήσεις και μετατράπηκε σε πανελλαδική επιτροπή των Ομοσπονδιών και των Επιτροπών Αγώνα, συνεχίζει τη δράση της, ανεξάρτητα από τον καιρό, με μπλόκα, με συσκέψεις”. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως στο πλαίσιο της αντίδρασης και του 10ήμερου δράσης, αποφασίστηκε και συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη διαβαλκανική κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply