ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνταξιούχοι στους δρόμους, περί Νεόφυτου Παντζή κ.ά.

0

ΕΙΧΑ μέρες να δω το φίλο μου τον Τάκη Θεόδωρου, πρόεδρο των συνταξιούχων Καλαμάτας και τον είδα προ ημερών και μάλιστα θυμωμένο.

ΓΙΑΤΙ θύμωσες; τον ρώτησα και μου απάντησε με τα όσα στο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου αναφέρει η «ΦΩΝΗ» για την σταύρωση των συνταξιούχων και τα στοιχεία της έρευνας το Εθνικό Δίκτυο Συνταξιούχων, πως οι 8 στους 10 Ελληνες συνταξιούχους δεν μπορούν πλέον ούτε να ζήσουν με τη σύνταξη που παίρνουν.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ η συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην Αθήνα, θεωρείται δεδομένη.

ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως ο αεικίνητος Τάκης θα είναι εκεί πρώτος και καλύτερος.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να δώσει το παρών και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος αν βέβαια ξεκουνήσει από τις αναπαυτικές πολυθρόνες του Λεωνίδα.

***

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανοιχτή επιστολή για δασικούς χάρτες και αγροτικά ζητήματα που κοινοποίησε η Ενωση Μεσσηνίας και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ερημώνεται και τα αποτελέσματα αυτής της ερημοποίησης θα είναι ολέθρια για τη χώρα, αν δεν αλλάξει άμεσα η πολιτική στον αγροτικό τομέα.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ παραγωγή σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση της οικονομίας.

ΚΑΙ το κυριότερο βέβαια με τις στοιχειώδεις διατροφικές ανάγκες των πολιτών.

***

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ είναι τελικά η καλύτερη μέρα για την Καλαμάτα από πλευράς εκδηλώσεων, και αυτή η διαπίστωση έγινε και την Παρασκευή που μας πέρασε, όπου στο Ιστορικό Κέντρο έγιναν δύο εγκαίνια εκθέσεων με εικαστικά.   Η μια στο Καλλιτεχνικό Στέκι και η άλλη στο νέο χώρο με την ονομασία Ζωπυρώ.

ΚΑΙ οι δύο εκθέσεις συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο, γνωστοί και φίλοι των καλλιτεχνών και λοιποί φιλότεχνοι παρόντες.

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ από τη μία έκθεση στην άλλη, πέρασα και από τη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» που ήταν γι’ άλλη μια φορά κλειστή.

ΚΑΘΟΛΟΥ περίεργο βέβαια, αφού ελάχιστες φορές ετησίως είναι ανοιχτή και για συγκεκριμένες ημέρες και εκδηλώσεις.

ΚΡΙΜΑ γιατί θα μπορούσε να είναι μόνιμος πόλος έλξης για εικαστικές και όχι μόνο δραστηριότητες.

***

ΚΑΘΩΣ έχει αρχίσει για τα καλά πια το καλοκαίρι, το Ιστορικό Κέντρο αυξάνει την επισκεψιμότητά του, αλλά όχι με απογειωτικούς ρυθμούς.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμα το Ιστορικό Κέντρο της αισιόδοξης πόλης που πια δεν έχει ιβίσκους, δεν έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που θα αναδείκνυαν την ταυτότητά του.

ΕΥΤΥΧΩΣ όμως που υπάρχουν σε αυτό κάποιοι ρομαντικοί λάτρεις του, όπως ο Κώστας Καστόρας, που το θεωρούν ξεχωριστό και το στηρίζουν όσο μπορούν και καλό θα ήταν να άκουγαν τις απόψεις τους, οι ιθύνοντες της δημοτικής αρχής.

***

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ συνεχώς οι δραστηριότητες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αναβαθμίζεται ο ρόλος του και στον τομέα της χημειοθεραπείας με τη νέα μονάδα καθώς και το Κέντρο Ακτινοθεραπείες που βρίσκεται στα σκαριά.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου στο φύλλο του Σαββάτου, μας έδωσε μια επαρκή εικόνα για την εκ νέου αναβάθμιση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών του.

ΕΙΝΑΙ πέρα από κάθε αμφισβήτηση πλέον εδώ και καιρό, πως το Νοσοκομείο Καλαμάτας επί των ημερών διοικήσεως Γιώργου Μπέζου ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην αποστολή του και αναδεικνύεται στο σημαντικότερο παράγοντα της περιοχής για τον τομέα της υγείας.

***

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το αφιέρωμα σε δύο συνέχειες του Σταύρου Καλυβιώτη (Παρασκευή και Σάββατο στη «ΦΩΝΗ») για τον προσφάτως εκλιπόντα Νεόφυτο Παντζή.

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΝΤΖΗΣ: Μια σπάνια προσωπικότητα στον ιερατικό χώρο που τίμησε όσο ελάχιστοι το ράσο του και στάθηκε στο ύψος της αποστολής του.

ΑΛΛΑ και ως ποιητής υπήρξε αξιοπρόσεκτος και εύστοχα ο Σταύρος Καλυβιώτης αναφέρθηκε στο ποιητικό έργο του εκλιπόντος.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που είχαμε κάνει στο Flash, είχαμε πει πολλά που  ορισμένα εξ αυτών είχαν ενοχλήσει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας, αφού ο ίδιος ο αείμνηστος Νεόφυτος Παντζής είχε στείλει αντίτυπα του τεύχους με τη συνέντευξη και στον τότε Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ του Σταύρου Καλυβιώτη  στον Νεόφυτο Παντζή είναι θεωρώ μια καλή ευκαιρία να γίνει μια εκδήλωση για την ποίησή του από την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.

ΚΑΛΗ εβδομάδα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply