ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κρείττον εστί του σιγάν του λαλείν» η απάντηση Τσώνη στις καταγγελίες Αναστασόπουλου!

0

Αμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, στα όσα τον κατηγόρησε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Στάθης Αναστασόπουλος, για ολιγωρία, τονίζοντας πως δεν έχει κάνει ούτε ένα αναπτυξιακό έργο και πως δεν προώθησε καν τα δρομολογημένα, ενώ προχωρά σε έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

«Το λαμπρό μέλλον άρχισε και κάποιοι είναι ακόμα αγκυλωμένοι στο άχρωμο παρελθόν», τονίζει ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος στην απάντησή του, αναφέρεται στις αρχές και τις αξίες, τις οποίες όπως επισημαίνει, αποφάσισε να διατηρήσει προς όφελος όλων των αιρετών. «Ποτέ δε θα μου ήταν αυτοσκοπός και εμμονή το τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Πάντα με ενδιαφέρει το τι κάνω εγώ και θα αγωνίζομαι γι’ αυτό. Επειδή οι ρυθμοί των καιρών και των προβλημάτων είναι τόσο γρήγοροι, με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει το μέλλον, το οποίο για την πατρίδα μου, το Δήμο Μεσσήνης  και τους συμπολίτες του,  άρχισε από χτες», αναφέρει ο Γιώργος Τσώνης και συνεχίζει. «Για να είμαι αξιοπρεπής δήμαρχος με αυτοσεβασμό και να απολαμβάνω και το σεβασμό των συμπολιτών μου, ποτέ δε θα κάνω τη χάρη σε κανέναν μικρόψυχο, ανήμπορο πολιτικό μου αντίπαλο, να πει για μένα την έκφραση κοίτα ποιος μιλάει; Γι’ αυτό και σε πολλές των περιπτώσεων, για το μεγαλείο του τόπου μου, την ευημερία των συμπολιτών μου, αλλά και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, θα τηρήσω όπως και οι συνεργάτες μου το αρχαίο γνωμικό που λέει, «κρείττον  του λαλείν του σιγάν». Δυστυχώς, παρά τα τελευταία απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών γι’ αυτούς, και τη λαϊκή ετυμηγορία των συμπολιτών  τους, κάποιος  ή κάποιοι  εξακολουθούν να είναι απρεπείς, μικροπρεπείς και αμετροεπείς, μόνο και μόνο για να ακούγονται ευχάριστοι σε κάποιους λίγους που τους απέμειναν και όχι χρήσιμοι και χρηστικοί για τον τόπο και τους συμπολίτες τους. Θα πω αυτό που λένε, πως ισχύει τελικά στην αυτοδιοίκηση, «ο λύκος μαλλιά αλλάζει και όχι μυαλά». Άλλωστε, τι τα θέλουμε τα λόγια; O τελικός κριτής παραμένει ο κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα μας, αδιάψευστος  και δίκαιος κριτής με ό,τι καθημερινά αληθινό βλέπει και όχι ό,τι ψεύτικο ακούει  ή διαβάζει», τονίζει με νόημα ο κ. Τσώνης επισημαίνοντας πως δεν πτοείται και δεν τα παρατάει.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ!

«Έχω πει και ξαναλέω, ότι αν ένα έργο είναι βιωματικά επιβεβλημένο για τους συμπολίτες μου και τους επισκέπτες δεν τα παρατάω, δεν αφήνω τις σκέψεις μου και τις προσπάθειές μου στη μέση και απαντώ με την αλήθεια των έργων. Την Παρασκευή, στις 2 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια  ιστορική αυτοδιοικητικά, αναπτυξιακή, μεγαλειώδη, ανθρώπινα δίκαιη και λογική απόφαση και σε σύνολο 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων, η προτεινόμενη σκέψη μου πήρε 22  ψήφους και τα καλύτερα για το συγκεκριμένο έργο ήρθαν. Πρέπει όμως να επισημάνω τη θετική  ψήφο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων και να τους ευχαριστήσω και στους υπολοίπους που ψήφισαν αρνητικά να πω ότι η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης είναι έργο ζωής, πνοής και τουριστικής ανάπτυξης της πόλης μας και τους καλώ όταν γίνει, να το απολαύσουμε όλοι μαζί. Επειδή αυτοδιοικητικά, είμαι  μεγαλόψυχος ας έχουν και αυτοί το μερτικό τους στη χαρά, όταν τελειώσει και παρουσιαστεί το έργο. Το ιστορικό κέντρο, εμπορικό, καθημερινό, είναι η  καρδιά της πόλης και πρέπει αυτή την καρδιά να την προσέχεις, να την προστατεύεις και να την αναβαθμίζεις. Εγώ την πόλη μου, το Δήμο μου και τους συμπολίτες μου, δε θα τους αφήσω ποτέ αναπτυξιακά, να έχουν καμία εγγενή καρδιοπάθεια και ταχυκαρδία. O τόπος μας και η προσπάθεια μας, θα πρέπει να έχει ενέργειες με ακτιβισμό και κάποια υπερβατικότητα, γιατί αν θέλουμε να πετύχουμε στον τόπο μας, δεν υπάρχει παρελθόν και παρόν, υπάρχει μόνο μέλλον το οποίο αρχίζει κάθε στιγμή και δεν περιμένει», καταλήγει στην απάντησή του ο Γιώργος Τσώνης.

190 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply