ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάντηση από την αντιδήμαρχο Καλαμάτας Παν. Ντίντα σε δημοσίευμα του Παν. Αλούπη

0

«Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Σε απάντηση δημοσιεύματος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αλούπη σχετικά με την Πολεοδομία θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι, παρά τη διεξοδική απάντηση που έδωσε ο κ. Δήμαρχος  στις αιτιάσεις του κ. Αλούπη κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Ασπροχώματος στα Ο.Τ. 70 και 279-280, εν τούτοις ο κ. Αλούπης με επιστολή του επιχειρεί να δώσει συνέχεια, δημιουργώντας ένα θολό τοπίο, εκεί όπου τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα.

Συγκεκριμένα:

Η τροποποίηση του Ρ.Σ. Ασπροχώματος, η οποία συζητήθηκε στο Δ.Σ. στις 8/6/2017, ήλθε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ο μοναδικός μας στόχος, όπως αναλυτικά εξηγήθηκε από τον κ. Δήμαρχο, ήταν η εξυπηρέτηση της επιτυχούς υλοποίησης του μεγαλύτερου έργου που έχει υλοποιηθεί ποτέ  στο Δήμο μας, που είναι ο Περιμετρικός. Η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορούσε στον κόμβο του «Καρέλια». Ήταν δε απολύτως σύμφωνη με τις ισχύουσες διατάξεις και το συμφέρον του Δήμου συνολικά. Η Δ/νση Πολεοδομίας ήλεγξε τη νομιμότητα της πρότασης ως προς την τήρηση του εκ του νόμου επιβαλλόμενου ισοζυγίου κοινόχρηστων χώρων, το οποίο εν προκειμένω τηρήθηκε στο ακέραιο, όπως η νομοθεσία απαιτεί.

Τέλος, ως προς τις συμβάσεις Πολεοδομικών Μελετών και Πράξεων Εφαρμογής που έχει συνάψει ο Δήμος, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, αρκεί να υποβάλει σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία για τη χορήγησή τους. Επισημαίνεται ότι, όπως είναι γνωστό, οι συμβάσεις ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

        Με εκτίμηση,

                                              Παναγιώτα Ντίντα

                                        Αντιδήμαρχος Καλαμάτας».

Leave a Reply