ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαρύτητα στους λουόμενους δίνει και στην Πυλία το καλοκαίρι το λιμεναρχείο Καλαμάτας

0

Με τα ζητήματα που αφορούν στους λουόμενους, να βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω και τη αυξημένης επισκεψιμότητας στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, με το νέο λιμενάρχη Καλαμάτας, αντιπλοίαρχο Αντώνη Δουμάνη.

Οι δυο άντρες, συναντήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου στην Πύλο, με το Δημήτρη Καφαντάρη να του εύχεται καλή πορεία και πρόοδο στο έργο του και να στέκεται στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπηρεσιών. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος, στάθηκε και στην ανάγκη της εξομοίωσης της χερσαίας ζώνης λιμένος, ενώ τόνισε ότι σε όλα αυτά, χρειάζεται να υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση. «Συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία μετά από χρόνια, με φορείς που διαχειρίζονται τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη. Ως Δήμος υποστηρίζουμε πάντα με όποια μέσα διαθέτουμε τα Σώματα Ασφαλείας και αναμένουμε την ίδια αντιμετώπιση», ανέφερε ο κ. Καφαντάρης, ενώ ο λιμενάρχης, εγγυήθηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας των λιμανιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη σωστή επικοινωνία και ενημέρωση των Λιμεναρχείων τονίζοντας πως θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όποια περιστατικά προκύπτουν. Παράλληλα, ευχαρίστησε το δήμαρχο, αλλά και την αρμόδια αντιδήμαρχο της περιοχής, Πελαγία Λεφτάκη, που ήταν παρούσα, για την παροχή στέγασης και γενικότερα όλων των αναγκών του τμήματος στην Κορώνη, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή υποστηρικτική στη διευκόλυνση του έργου του Λιμεναρχείου.

 ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο λιμενάρχης συμμετείχε και σε σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών, του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, για θέματα που αφορούν στη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της παραλιακής ζώνης. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η τοποθέτηση σημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος των χώρων των περιπτέρων, η χάραξη διαδρόμων σε παραχωρημένους χώρους για τραπεζοκαθίσματα, ο έλεγχος και η αποβολή από καταπατημένους χώρους, η κατάργηση της μπάρας που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο προς τον «Αίολο», η τοποθέτηση τέντας για την εξυπηρέτηση των διακινουμένων με το επιβατηγό πλοίο και η κατασκευή τουαλέτας στο λιμάνι.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα στέγασης των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου και τις επισκευές των κτιρίων στο λιμάνι.

ktirio-limenergaton-kalamatas
ΕΥΝΟΪΚΗ  
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης απέρριψε την αίτηση αναστολής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας (κρατικού) κατά της απόφασης του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σχετικά με τη διαχείριση του κτηρίου των «λιμενεργατών». Η απόφαση του Εφετείου είναι εκτελεστή και πρέπει να εκδοθεί, με την κοινοποίησή της, πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου είχε κερδίσει και τη δίκη για την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, διατίθεται σε αυτό το κτήριο ικανοποιητικός χώρος πολλών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, για να χρησιμοποιείται από τους λιμενεργάτες. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που σήμερα στεγάζεται σε ένα κτήριο με πολλά προβλήματα και απολύτως ανεπαρκές για τη στέγαση των λιμενικών υπηρεσιών, να στεγάσει ένα μέρος αυτών σε λειτουργικό κτήριο, στο οποίο θα γίνουν οι αναγκαίες επισκευές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ανάλογες επισκευές θα γίνουν και στο παραδοσιακό κτήριο, όπου στεγάζεται σήμερα το Λιμεναρχείο.

Ο στόχος είναι να υπάρξουν άρτιοι λειτουργικά χώροι για τη στέγαση των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, με σκοπό την εξυπηρέτηση της πόλης και της περιοχής της, που αναπτύσσεται τουριστικά.

 

125 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply