ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Πολιανή για τους ήρωες Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

0

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους καταγόμενους από την Πολιανή ήρωες της Επανάστασης του 1821, Γρηγόριο Δικαίο (Φλέσσα) Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά – Αναγνωσταρά, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Δήμος Καλαμάτας.

Μετά το τρισάγιο, στο χώρο των προτομών των δύο ηρώων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, την εκπρόσωπο του δημάρχου Χρυσή Λιάππα, τον τοπικό πρόεδρο Γιάννη Μουτσιούλα, εκπρόσωπο των Στρατιωτικών Αρχών, τον πρόεδρο διατελεσάντων προέδρων Κοινοτήτων Ν. Μεσσηνίας κι εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιανιτών “Ο Παπαφλέσσας”, των οικογενειών Παπαφλέσσα: Δικαίων και Φλεσσαίων και της οικογένειας Χρήστου Κορομηλά ή Αναγνωσταρά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και απόγονος του Αναγνωσταρά, Χρήστος Κορομηλάς.

Μετά την εκδήλωση ακλούθησε για όλους τους παραβρισκόμενους φαγητό με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα στο σχολείο του χωρίου προσφορά του δήμου Καλαμάτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιάνης «ο Παπαφλέσσας».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Π. Μαντάς και Ε. Αλειφέρη, η εκπρόσωπος του δημάρχου Χ. Λιάππα, η πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Φάρις» Α. Μπελογιάννη, ο Μ. Μάκαρης, ο Δ. Φαββατάς, ο Θ. Μπρεδήμας, οι τοπικοί πρόεδροι: Αγρίλου Γ. Κάργας, Άνθειας Δ. Φλέσσας, Μικράς Μαντίνειας Σ. Λιακέας και Ακοβου Κ. Σωφρονάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιάνης «ο Παπαφλέσσας» , τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφείας «οι Αμφειείς» και τέλος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Tριάδας « Αργώ».

Leave a Reply