ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα επίθεση Βλάση κατά Τατούλη και κυβέρνησης για τα σκουπίδια εμμένοντας στα περί κόστους!!!

0

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Χωρίς… τους υπόλοιπους εννέα, επανήλθε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο οποίος για μια ακόμη φορά, μια ανάσα πριν την έναρξη της υλοποίησης του έργου, βάλλει κατά της Περιφέρειας και της κυβέρνησης για το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Βλάσης, με τη στάση του αυτή, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «Φ» περί… βεντέτας με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για την έδρα της Αρκαδίας, την οποία, όπως είναι γνωστό διεκδικεί και η κόρη του κ. Τατούλη. Ο Κώστας Βλάσης στην ανακοίνωσή του, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, επισημαίνει πως η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. «Θα αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν τα πανάκριβα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ-Τατούλη, που ισοδυναμούν με έναν 2ο ΕΝΦΙΑ;», διερωτάται ο Αρκάς βουλευτής, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως είχε ταχθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, με άλλους εννέα βουλευτές της ΝΔ κατά του έργου, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής, σήμερα, αντιπολίτευσης, όταν ήταν κυβέρνηση, το είχε παρουσιάσει με τα καλύτερα λόγια στην Τρίπολη και με αρκετούς μάλιστα υπουργού του.

ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο κ. Βλάσης μάλιστα, έρχεται να θυμίσει την περίφημη επερώτηση των 10 βουλευτών. «Σχεδόν 3 μήνες πέρασαν ήδη από την ημέρα που επίσημα η Νέα Δημοκρατία και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Πελοποννήσου, κατάθεσε επίκαιρη επερώτηση στην κυβέρνηση για το άλυτο θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την πανάκριβη λύση που προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του περιφερειάρχη της Πέτρου Τατούλη κι από τότε… «σιγή ιχθύος».  Ο υπουργός, εσκεμμένα δεν έχει έρθει να απαντήσει στην Βουλή και βέβαια ως «εκπρόσωπος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει προς το παρόν απαντήσει μόνο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, παρότι η ερώτηση δεν είχε αυτόν αποδέκτη… Ο νοών νοείτο…», αναφέρει ο Κώστας Βλάσης, που προσπαθεί να… αποκρυπτογραφήσει τη στάση της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ – ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!

«Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα υφίσταται, τους δημάρχους δεν τους ακούει κανείς και βέβαια – αν ισχύουν οι φήμες που ακούγονται από τα γραφεία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου για νέα νομοθετική ρύθμιση που θα «παίρνει πάλι» την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους δημάρχους – τότε τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα… Η προτεινόμενη λύση για τα απορρίμματα ΣΥΡΙΖΑ-Περιφέρειας έχει τριπλάσιο κόστος σε σχέση με αντίστοιχες λύσεις σε Περιφέρειες όπως η Ήπειρος και η Κρήτη. Ειδικά αυτά τα χρόνια, που όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα βιώνουν πρωτόγνωρα οικονομικά προβλήματα, δεν υπάρχει λίγο «φιλότιμο», λίγη ευαισθησία από τους έχοντες τα αξιώματα; Οι περιφερειακοί σύμβουλοι πώς θα κοιτάξουν αύριο στα μάτια τους ψηφοφόρους τους; Για άλλη μια φορά το «μάρμαρο», μέσω της μεγάλης αύξησης των δημοτικών τελών, θα το πληρώσουν οι δημότες της Πελοποννήσου. Απλώς, όταν και εάν φτάσει ένας τέτοιος λογαριασμός σπίτι μας, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αυτός θα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ- Τατούλης. Και μπορεί και οι δύο τότε να μην είναι στις καρέκλες τους, αλλά ο λογαριασμός θα μείνει και θα τον πληρώνουμε όλοι μας για τα επόμενα 30 χρόνια. Θα πληρώνουμε όλοι έναν 2ο ΕΝΦΙΑ με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-Τατούλη», επισημαίνει ο Αρκάς βουλευτής, ο οποίος εμμένει παρά την υπογραφή, την «απόσυρση» των εννέα και την απάντηση του ίδιου του υπουργού Οικονομίας για το περίφημο κόστος.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαμάτας, δηλώνει αισιόδοξος για την άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας πως εκφράσθηκε και επισήμως, με νομική κατοχύρωση, η στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων από πλευράς κυβέρνησης.

«Στο επόμενο στάδιο, απαιτείται να προωθηθούν οι διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δηλαδή των Δήμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου», επεσήμανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως η πιο ακριβή διαχείριση, είναι η μη διαχείριση!

 

147 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply