ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα από 200 άτομα υπεβλήθησαν σε δωρεάν μέτρηση για την οστεοπόρωση στην Καλαμάτα!

0

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις για την οστεοπόρωση, τη  χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου, να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά και να προκαλούνται πιο εύκολα, κατάγματα στον ασθενή.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και τα ΚΑΠΗ του Δήμου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση και δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, τις οποίες «εκμεταλλεύτηκαν» πάνω από 200 άτομα!

Στα ζητήματα που αφορούν στην οστεοπόρωση, αναφέρθηκαν η υπεύθυνη επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου, Ευαγγελία Τσουλάκου Ευαγγελία, η επισκέπτρια Υγείας Αθανασία Μανωλοπούλου, ο Επιμελητής της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Θανάσης Κάτσος, η νοσηλεύτρια  MSc Γεωργία-Αγγελική Αθανασοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Σταυρούλα Μανωλοπούλου και η επισκέπτρια Υγείας Αγαπούλα Αναστασίου.

Οι ομιλητές παρουσίασαν τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ στα σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, αναφέρθηκε η εθελόντρια του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», Χριστίνα Καβαλλιεράτου. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

metrhseis-osteoporosi-2 metrhseis-osteoporosi

185 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply